Afrikkalaisnaisia paritetaan Helsingin kaupungin vuokra-asunnoissa – "On tullut myös väkivaltaisia asiakkaita"

9:23

Helsingin poliisin mukaan paritusliigojen otteet ovat koventuneet ja prostituoituihin kohdistunut väkivalta on lisääntynyt. Naisia on ryöstetty ja raiskattu.

– On tullut myös väkivaltaisia asiakkaita. Asenne on muuttunut. Ennen oli pyhä asia, ettei naisiin koskettu. Nyt on vähän erikoisempaa, rikosylikonstaapeli Kenneth Eriksson sanoo tänä iltana nähtävässä MTV:n Rikospaikka-ohjelmassa.

Helsingin poliisi on jo kahden vuoden ajan tutkinut yhdessä Tshekin poliisin kanssa laajaa paritusrinkiä, joka lähetti Suomeen kymmeniä prostituoituja vuosina 2013–2015.

– Naisten värvääjät ovat ottaneet 60–70 prosenttia rahoista itselleen eri verukkeilla. Olemme kuulleet tutkinnassa noin 40–50 henkilöä.

Poliisi on tutkinut juttua Suomessa ihmiskauppana ja törkeänä parituksena. Epäillyt parittajat ovat Tshekissä.

Huijattiin työpaikkailmoituksilla

Paritusliiga rekrytoi naisia lähtemään laittamalla paikallisiin lehtiin työpaikkailmoituksia, joissa luvattiin kovia ansioita ulkomailla tehtävästä työstä.

– Suomessa on vähän korkeammat hinnat kuin muualla Euroopassa. Täällä voi siis tienata paremmin.

Erikssonin mukaan prostituutiotoiminnasta noin 90 prosenttia tapahtuu nykyään netin kautta. Kaduilla prostituoituja näkee Suomessa entistä vähemmän.

Poliisin mukaan tarjonta eli naisten määrä on kuitenkin lisääntynyt.

– Varsinkin afrikkalaiset prostituoidut työskentelevät asunnoissa, jotka ovat Helsigin kaupungin maksamia vuokra-asuntoja. Tällaisia asuntoja on tavattu useita ja näihin pyritään tietysti puuttumaan, Eriksson sanoo.

Eriksson kertoo ohjelmassa laajemmin pääkaupunkiseudun prostituutiotilanteesta.

22:22

Katso myös Rikospaikka-ohjelma kokonaisuudessaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja