Mainos

Poliisi epäilee suomalaismiehen parittaneen omaa vaimoaan – tutkinnassa myös toinen laajempi paritustapaus

Helsingin poliisi tutkii tällä hetkellä kahta paritustapausta, joissa toisessa miestä epäillään useiden nigerialaisnaisten parituksesta. Toisessa tapauksessa miehen epäillään parittaneen vaimoaan.

Nigerialaisnaisten parituksessa rikosnimike on törkeä paritus, sillä 41-vuotiaan suomalaismiehen uskotaan parittaneen naisia vuoden 2016 alusta tämän vuoden syyskuun loppupuolelle saakka.

– Tapahtumia tutkitaan törkeänä toiminnan erityisen suunnitelmallisuuden takia, josta kertoo myös pitkä tekoaika, tutkinnanjohtaja Marko Forss kertoo.

Miehen uskotaan kuljettaneen prostituoituja, hoitaneen näiden erinäisiä asioita sekä toimineen näiden turvamiehenä, saaden tästä korvauksen osana järjestäytynyttä organisaatiota.

Miehen uskotaan olleen tekemisissä kymmenien eri-ikäisten paritettavien kanssa, joista kaikki poliisin tietojen mukaan ovat täysi-ikäisiä. Naiset olivat pääasiassa nigerialaistaustaisia.

9:32

Epäily: Paritti vaimoaan

Toisessa syyskuussa paljastuneessa tapauksessa 51-vuotiasta suomalaismiestä epäillään parittaneen vaimoaan noin puolitoista kuukautta. Tapauksesta kertoi Helsingin Sanomat.

Forss toimii tutkinnanjohtajana kummassakin tapauksessa. Hänen mukaansa paritustapausten määrässä ei ole havaittavissa erityistä nousua, sillä ilmoituksia on tullut kahtena viime vuonna noin 20 kappaletta, ja tähän mennessä tänä vuonna 13. Hän toisaalta painottaa, että osa tapauksista voidaan tutkia ihmiskauppana.

– Prostituutioon liittyvissä ihmiskauppajutuissa on taas tavanomaista, että epäilty rikos on tapahtunut muualla kuin Suomessa, jolloin asian tutkiminen on haastavaa, hän kertoo.

Tapaukset eivät poliisin mukaan tule ilmi juuri vahingossa.

– Poliisin osalta erityisesti Suomessa tapahtuvia paritusrikoksia on vaikea saada poliisin tietoon muulla kuin ulkopuolisten vihjeillä ja poliisin paljastavalla toiminnalla.

9:23

Parituksen kohteena ulkomaalaiset

Parituksen kohteeksi joutuvat monesti ulkomailta kotoisin olevat naiset, ja joskus heidät tuodaan maahan puhtaasti sitä varten. Eräässä esimerkkitapauksessa pirkanmaalaispariskunta tuomittiin tsekkinaisten parituksesta. Tapauksessa nyt 28-vuotias tsekkiläistaustainen nainen oli houkutellut 15 tsekkiläisnaista ryhtymään prostituoiduiksi tarjoamalle näille seksityönvälitystä. Tekoon osallitui naisen 36-vuotias mies.

Pariskunta järjesti naisille matkoja Suomeen työn harjoittamista varten, järjesti näille asuntoja, laittanut näiden puolesta ilmoituksia seksinmyyntisivustolle sekä hankkineet näille puhelimia, liittymiä ja puheaikaa toiminnan harjoittamiseksi. Nainen oli lisäksi joskus vastannut asiakkaiden puhelinsoittoihin ja ohjannut naisille asiakkaita. Toiminta jatkui yli kahdeksan kuukautta.

Korvaukseksi tästä he vaativat naisilta maksuksi 50 euroa päivältä, mikä tuotti pariskunnalle taloudellisena hyötynä 5000 euroa. Kumpikin tunnusti teon ja heidät tuomittiin kuuden kuukauden ehdollisiin vankeusrangaistuksiin.

22:23

2:09

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.