Mainos

Transfennica Finnlinesille

Neljän suomalaisen metsäyhtiön omistama laivayhtiö Transfennica siirtyy Finnlinesille. Transfennica on metsäteollisuuden kuljetuksiin erikoistunut yhtiö, jonka omistivat UPM-Kymmene, Metsä-Serla, Myllykoski Paper ja Metsä-Botnia.

Suurin omistaja lähes 50 prosentin osuudella oli UPM-Kymmene, Metsä-Serlalla oli runsas kolmannes, Myllykoskella yhdeksän ja Metsä-Botnialla kahdeksan prosenttia. Finnlinesin mukaan yhtiön omistajien kuljetussopimusten ja yhtiön osakkeiden velattomaksi arvoksi on sovittu yhteensä 67 miljoonaa euroa eli vajaat 400 miljoonaa markkaa.

Transfennicalla on käytössään yli 20 metsäteollisuuden kuljetuksiin soveltuvaa ro-ro-alusta, joilla se liikennöi Suomesta Saksaan, Belgiaan ja Britanniaan. Finnlinesin mukaan Transfennica jatkaa entisten omistajiensa kuljetuksia, joista on tehty pitkäaikaiset sopimukset.

Transfennica-konsernin viime vuoden liikevaihto oli noin miljardi markkaa ja taseen loppusumma viime vuoden lopussa 140 miljoonaa markkaa. Yhtiöllä oli korollisia nettovelkoja noin 84 miljoonaa markkaa. Tehty yrityskauppa vaatii vielä kilpailuviranomaisten hyväksymisen.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.