Mainos

Traktorimielenosoitus myös Brysseliin

Maanviljelijöiden protestitunnelma tiivistyy Brysselissä. Belgian sotilaspoliisit ovat pysäyttäneet italialaisten traktorimarssin Luxemburgin rajalle. Brysseliin on viikonlopun aikana tulossa 30 000 maanviljelijää eri EU-maista protestoimaan maataloustukien leikkauksia vastaan. Myös suomalaisia viljelijöitä on joukossa.

Noin sata suomalaista viljelijää osallistuu Brysselissä maanantaina järjestettävään EU:n maatalousuudistusta vastustavaan suurmielenosoitukseen. Suomalaiset vaativat maatalouden harjoittamisen mahdollisuuksia etenkin EU:n pohjoisille alueille. Samoin vaaditaan täyttä korvausta Agendan menetyksistä.

Pienehkö suomalaisjoukko erottunee 30000 muun mielenosoittajan joukosta ehkä ulkoasultaan. Ryhmä varustautuu lippujen ja banderollien lisäksi muhkeilla karvalakeilla.

Mielenosoitus sulkee Brysselin EU-kaupunginosan kadut ja toiminnan lähes kokonaan. Mm. kaupat ja virastot ovat suljettuina. Seudun asukkaita on kehotettu varautumaan vakaviinkin häiriöihin.

Viikonlopun aikana Brysseliin lentävien suomalaisten ohjelmassa on myös opiskelua. Seminaarissa selvitetään mm. unionin eri toimielinten toimintaa, Agendan käsittelyä ministerineuvostossa sekä Euroopan tuottajien kattojärjestön COPA:n ja MTK:n Agenda-tavoitteita. Ohjemassa on myös tutustumista vihannestoriin, belgialaisiin maatiloihin ja Brysselin nähtävyyksiin.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.