TPS-juniorit mahtuivat jääkiekon MM-joukkueeseen – "Vielä talvella hammasraudat suussa, mutta reidet olivat normaalin miehen vartalon paksuiset"

Jääkiekon MM-kisat alkavat Latviassa – tätä kaikkea on lupa odottaa 7:16
Videolla ennakkotunnelmia alkavista MM-kisoista.

TPS:n U20-joukkueessa pelanneet Juraj Slafkovsky ja Samuel Knazko pääsivät mukaan Slovakian MM-kisajoukkueeseen. Valmentaja Hermanni Vidman kertoi lahjakkuuksien taustoista. 

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Lukon Kristian Pospisilja Pavol Skalicky olivat luontevia ja selkeitä valintoja Slovakian MM-ryhmään hyvän SM-liigakauden jälkeen. 

Mutta lötyy sieltä muitakin "suomislovakkeja". 

Puolustaja Knazko, 18 on pelannut Turussa jo kolme ja hyökkääjä Slafkovsky, 17, kaksi kautta. 

Molemmat ovat lähtökohtaisesti Slovakian nelosketjun pelaajia. Kaksikon valinta oli TPS:n U20-joukkueen valmentajalle Hermanni Vidmanille myönteinen mutta odottamaton uutinen. 

– Oikeastaan aika isokin yllätys. Ehkä taustalla on vähän sitäkin, ettei tänä vuonna MM-kisoissa ole putoamisen pelkoa. Kisat ovat hyviä sisäänajoa jätkille, Vidman sanoi MTV Urheilulle. 

– On tämä pojille hieno juttu. He ovat lähteneet kuitenkin tavoittelemaan nuorena unelmaansa kotimaastaan. 

Hammasraudat ja jättiläisen kroppa

Columbus Blue Jackets varasi Knazkon viime vuoden varaustilaisuudessa kolmannella kierroksella. Vidman kehuu varsinkin hänen pelinäkemystään. 

– Hän on kuin vanhan liiton pihapelipelaaja, joka pystyy antamaan odottamattomia syöttöjä. Nyt alkaa puolustuspelikin sujua. 

Slafkovsky on peräti 194-senttinen ja 98-kiloinen hyökkääjä, joka pystyy kokonsa puolesta vääntämään hyvin jo miesten kanssa MM-kisakaukaloissa. 

– Välillä unohtuu miten nuori hän on. Hän oli vielä talvella hammasraudat suussa, mutta reidet olivat normaalin miehen vartalon paksuiset, Vidman kehuu. 

Vidmanin mielestä slovakkihyökkääjällä on vielä paljon opittavaa huippujääkiekon lainalaisuuksista. 

– Hän on ollut aina jättiläisen kokoinen ja pelannut 2–3 vuotta vanhempia vasaan. Nyt pitää saada lisää liikkumiskykyä ja muita ominaisuuksia. 

Pospisilin auto lainassa

Suomen U20-sarjan yhteydessä on käyty paljon keskustelua ulkomaalaisten määrästä. Slovakialaiskaksikon kaltaiset hankinnat on helppo perustella. 

– Pitää olla joku lisäarvo ja tulevaisuuden suunnitelma. Näillä pojilla on kuitenkin NHL-potentiaalia ja kovat tavoitteet, Vidman muistuttaa. 

TPS:n slovakit ovat hyvää pataa Lukon Pospisilin kanssa, ja he ovat harjoitelleetkin kesäisin yhdessä. Vidman hieraisi silmiään, kun Knazko tuli hallille autolla, jonka kyljessä luki Pospisilin nimi. 

Pospisil oli lähtenyt käymään kotimaassaan ja jättänyt auton käyttöön maanmiehelleen.

Slovakia kohtaa MM-kisojen avausottelussa Valko-Venäjän perjantaina kello 20.15. 


Lue myös:

    Uusimmat