Mainos

TPO:n osakkeista outo vapputarjous

Tampereen Puhelin Oyj ei tänään pystynyt varmistamaan osakkeidensa ostotarjouksen aitoutta. Salamyhkäisen tarjouksen selvittelyä jatketaan tiistaina.

Englannista lähetetyn tiedotteen mukaan FBS Investment Group -niminen yhtiö tekee TPO:n osakkeista julkisen ostotarjouksen, jolla se tavoittelee yli 50 prosentin osuutta puhelinyhtiöstä. Toimitusjohtaja Erkki Ripatin mukaan tarjous tuli Tampereelle faksina vappuaattona kello 19. Se löytyi koneelta vasta tänäaamuna.

Ripatti itse lähti työpaikaltaan perjantai-iltana noin 18.45. Pääkonttoriin ei jäänyt enää ketään, joka olisi voinut ryhtyä toimiin tarjouksen vuoksi. Maanantaina tilanne oli päinvastainen, koska Englannissa oli yleinen vapaapäivä.
-Meillä ei ole mitään tietoa tästä ryhmästä eikä sen takana olevista piireistä. Tässä on hämmentävä tilanne kaikille. Onko tämä vappubluffi vai jokin muu, Ripatti ihmetteli. TPO yritti yhdessä Rahoitustarkastuksen ja Helsingin pörssin kanssa selvittää tarjouksen aitoutta. Tarjouksen allekirjoittaja Graham J. Penn kertoo puhelinvastaajassa, että hän tiedottaa seuraavan kerran tästä asiasta 15. toukokuuta. Puhelimeen "asianajajaa" ei tavoitettu.

Tiedote keskeytti TPO:n noteerauksen Helsingin pörssissä. Kun iltapäivällä kauppaa jatkettiin, osakkeen hinta ponnahti liki 12 prosenttia. Myöhemmin nousu puolittui. Vaikka tarjous paljastuisi pelkäksi huijaukseksi, sillä onnistuttiin kuitenkin vaikuttamaan puhelinyhtiöiden kursseihin. TPO:n suurin omistaja on Helsingin Puhelin. Sillä on 22,5 prosenttia tamperelaisyhtiön osakkeista.
-Olemme yhtä ymmällämme kuin kaikki muut, johtaja Jukka Ruuska Helsingin Puhelimesta kommentoi maanantaina.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.