Mainos

TPO:n osakenipun hinnaksi 7750 markkaa

Tampereen Puhelin Oyj:n osakenipun hinnaksi noteerattiin 7 750 markkaa. Institutionaaliset sijoittajat eli vakuutus- ja sijoitusyhtiöt jättivät uusista osakkeista sitovan ostotarjouksensa tiistaina.

Osuuskunnasta yhtiöksi muuttunut TPO jakaa 11. marraskuuta jäsenrekisterissä olleille jäsenilleen kutakin osuusmaksua kohti 250 kappaletta nimellisarvoltaan 10 markan osakkeita.

Sijoittajat tarjoavat yhdestä osakkeesta 31 markkaa. Se on jonkin verran enemmän kuin viime aikoina on epävirallisesti povailtu. Arvoltaan 7 750 markan osakepotti vastaa siis yhtä vanhaa jäsenosuutta. Joillakin yksityishenkilöillä voi olla useita osuuksia. Yhtiöillä ja kunnilla niitä oli suuriakin määriä.

TPO muuttui osuuskunnasta julkiseksi osakeyhtiöksi 18. marraskuuta. TPO:n hallintojohtaja Hannu-Pekka Ihatsu kertoo, että osakkeiden jako alkaa 9. helmikuuta. Silloin osakkeita voi käydä myymään julkisen ostotarjouksen perusteella. Pörssiin osakkeet tulevat arviolta 6. huhtikuuta.

Ostotarjouksen järjestävät Merita Corporate Finance Oy ja Merita Pankkiiriliike Oy. Ostotarjouksen määrä on alustavasti 7,2 miljoonaa osaketta, mutta järjestäjä voi korottaa määrän enintään 20 miljoonaan osakkeeseen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.