Toyotan uudelta WRC-tähdeltä kehut Tommi Mäkiselle

Elfyn Evans jätti tutun ja turvallisen M-Sport Ford -tallin viime MM-rallikauden päätteeksi ja tarttui Toyotan tarjoamaan tilaisuuteen.

Evans on näyttänyt kauden kolmessa ensimmäisessä kilpailussa, että päätös ei ollut huono. Walesilainen kamppaili tosissaan voitosta Toyota-debyytissään Monte Carlon MM-rallissa, jossa hän sijoittui lopulta kolmanneksi.

Seuraavassa osakilpailussa Ruotsissa tuli täyspotti. Evans johti rallia ensimmäisestä erikoiskokeesta lähtien ja otti MM-uransa toisen voiton. Evans on MM-pisteissä toisena kahdeksan pisteen päässä kärkipaikkaa pitävästä tallikaveristaan Sebastien Ogierista.

Evans debytoi yksityistiiminä operoivan M-Sportin kuljettajana vuonna 2013. Kuljettajan mukaan loikkaus Toyotalle oli kaikkea muuta kuin helppo päätös.

– Olin ollut pitkään tiimissä, joka oli antanut mahdollisuuden läpimurtoon. Tunsin tietynlaista uskollisuutta M-Sportia kohtaan, Evans myöntää rallin MM-sarjan Backstories-podcastissa.

– Samaan aikaan pitää kuitenkin puntaroida kaikkia vaihtoehtoja ja miettiä sitä tietynlaisena liiketoimintapäätöksessä. Ja tässä bisneksessä tarkoituksena on voittaa.

Vaakakupissa painoi se, että Tommi Mäkisen johtama talli on täysiverinen tehdastiimi.

– Tiesimme, että Toyota on täysin sitoutunut WRC-ohjelmaan. Se ei ole mikään salaisuus, että taustalta löytyy rahoitusta ja paljon voimavaroja. Halusin päästä parhaaseen mahdolliseen paikkaan, missä voin yrittää voittamista, Evans sanoo.

– Kun he (Toyota) lähestyivät minua, se oli bisnesmielessä suhteellisen helppo päätös. Tunteiden puolesta oli kuitenkin vaikeaa jättää hyvästit M-Sportille.

M-Sport on brittitiimi, kun taas Toyotan WRC-tallin juuret ovat Keski-Suomessa. Evansilla on vain hyvää sanottavaa tiimistä ja tallipäällikkö Mäkisestä.

– He ovat luoneet mukavan ympäristön tiimiin. Kaikki ovat erittäin motivoituneita, ja auto on kokonaisuudessaan loistava paketti.

– Tommista paistaa läpi se, että hän muistaa ne paineet, joita hän tunsi kuljettajana. Hän yrittää helpottaa elämäämme ottamalla meiltä mahdollisimman paljon paineita pois. Hän tietää, miltä tuntuu olla erilaisissa tilanteissa. On mukavaa olla mahdollisimman rennossa ympäristössä, Evans kehuu pomoaan.

Lue myös:

    Uusimmat