Uudet Toyota-tähdet tekevät Tommi Mäkisen työn helpoksi: puheet kuin yhdestä suusta – "En ole milloinkaan tehnyt niin"

Lumi sai kyytiä Kalle Rovanperän Toyotan alla 1:43
Katso videolta, miten Toyota Yaris WRC kulki Kalle Rovanperän käsissä Keski-Suomen talvisilla teillä.

Toyotan rallitallin tähtikuljettajat Sébastien Ogier ja Elfyn Evans odottavat molemmat saavansa tallipäällikkö Tommi Mäkiseltä tasapuolista kohtelua.

Reilun kahden viikon kuluttua alkava kausi 2020 on sekä Ogierille, 36,  että Evansille, 31, ensimmäinen Toyotalla. Ogier siirtyi talliin Citroënilta, Evans M-Sportilta.

Kolmas uusi Toyota-kasvo, WRC-debytantti Kalle Rovanperä, 19, ajaa Ogierin ja Evansin rinnalla täyden kauden, Takamoto Katsuta, 26, puolestaan on mukana seitsemässä Euroopassa ajettavassa osakilpailussa ja kauden päättävässä kotikilpailussaan, Japanin MM-rallissa.

Vaikka Rovanperään kohdistuu etenkin Suomessa kovat odotukset, selvää on, että lähtökohtaisesti Ogier ja Evans ovat Toyotan selkeät ykköstähdet.

Kaksikko ajoi yhdessä M-Sportilla vuosina 2017–18. Ogier voitti molemmilla kausilla mestaruuden, ja 2017 he pääsivät juhlimaan yhdessä valmistajien MM-titteliä.

Ogier tavoittelee Toyotalla jo uransa seitsemättä mestaruutta, mutta hän ei odota saavansa talliltaan minkäänlaista erityiskohtelua.

– En mieti kauden alkaessa sitä, miten tallikaverini voisi auttaa minua. Tavoitteeni on aina keskittyä itseeni ja tehdä työ itse. Se on kaikkein tärkeintä, Ogier sanoi WRC.comin mukaan.

– En ole milloinkaan tehnyt niin, että pyytäisin kauden alkaessa erityiskohtelua. Me kaikki ansaitsemme saman mahdollisuuden. Riippuen siitä, mitä kauden aikana tapahtuu, erilaiset strategiat voivat tulla peliin mukaan kauden toisella puoliskolla. Alussa kaikkien on kuitenkin parasta keskittyä itseensä ja tehdä parhaansa tallin eteen.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen

Evans on asiassa täysin Ogierin linjoilla.

– Loppujen lopuksi on minusta itsestäni kiinni, miten pärjään, Evans sanoi.

– Katsotaan sitten myöhemmin, mitä kausi tuo tullessaan. Keskityn vain siihen, että teen itse parhaani. Toyota on talli, joka on yleensä antanut kuljettajilleen tasaiset mahdollisuudet, ja uskon, että niin tehdään myös nyt.

Kuljettajien näkemykset tekevät Mäkisen tilanteen helpoksi. Lisäksi Ogierin ja Evansin tiedetään tulevan erinomaisen hyvin juttuun keskenään. Marras–joulukuussa jopa kerrottiin, että yhtenä Ogierin ehtona Toyotalle siirtymisessä olisi ollut se, että hän saisi Evansin tallikaverikseen.

MM-rallikausi alkaa 23.–26. tammikuuta ajettavalla Monte Carlo -rallilla. Ogier on voittanut kilpailun kuutena viime vuotena. Seitsemäs voitto nostaisi hänet tasoihin maanmiehensä Sébastien Loebin kanssa.

Ogier voitti Monte Carlossa myös 2009, mutta tuolloin Etelä-Ranskassa ajettiin MM-sarjan sijaan osana IRC-sarjaa.

Lue myös:

    Uusimmat