Toyotan iso pomo hermoili ennen Jari-Matti Latvalan tallipomodebyyttiä: "Ne tunteet ovat nyt menneen talven lumia"

3:15
Jari-Matti Latvala iloitsi täydellisestä startista kauteen.

Autonvalmistaja Toyotan pääjohtaja Akio Toyoda oli se mies, joka päätti pestata Jari-Matti Latvalan Toyotan WRC-tallin uudeksi tallipäälliköksi.

Toyota käynnisti kautensa Latvalan alaisuudessa täydellisellä tavalla Monte Carlon MM-rallissa. Tammikuun alussa pestissään aloittanut Latvala pääsi heti juhlimaan kaksoisvoittoa Toyota-kuljettajien Sebastien Ogierin ja Elfyn Evansin kanssa. Toyotan kolmas kuljettaja Kalle Rovanperä taisteli kisan kolmossijasta, mutta taipui lopulta rengasrikon hidastamana neljänneksi.

Tallissa alkoi uusi aikakausi tämän vuoden alussa, kun tiimin toiminta siirtyi Tommi Mäkiseltä ja puuppolalaislegendan yritykseltä suoraan Toyotan alle. Samalla Latvalasta tuli monien yllätykseksi Mäkisen seuraaja tallipomon paikalle.

Toyota Motorin ykköspäällikkö Toyoda myönsi, että uuden aikakauden alku toi ylimääräisiä jännitystekijöitä.

– Tallin jäsenet, ja jopa minä, hermoilimme uutta kokoonpanoa ennen kauden alkua, mutta ne tunteet ovat nyt menneen talven lumia, kun näimme tiimin suorituksen viikonloppuna, Toyoda kertoi tallin tiedotteessa.

– Olen varma, että Jari-Matti tekee tästä tallista paremman ja että kuljettajat, kartanlukijat ja tallin jäsenet tekevät Yaris WRC -autosta entistä paremman, japanilaispomo lisäsi.

Toyoda kertoi seuranneensa tarkasti Latvalan toimintaa Monte Carlon rallin aikana. Latvalan debyytti tallipomona teki vaikutuksen Toyodaan.

– Kuulin, että hän keskusteli kaikkien kanssa rallin aikana ja yritti luoda perheenomaisen ilmapiirin, jotta kaikki voivat puhua mistä tahansa. Median haastatteluissa näin hänen sanovan, ettei hänen tarvitse murehtia tiimin toiminnasta, koska kaikki hoitavat tehtävänsä. Olen erittäin tyytyväinen, että hän yrittää tehdä tiimistä sellaisen, mihin minäkin tähtään, Toyoda kiitteli.

Toyota keräsi Monte Carlon rallista maksimipisteet valmistajien MM-sarjaan. Kauden seuraava osakilpailu ajetaan Rovaniemen ympäristössä helmikuun lopussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja