Toyota sanoi vuosi sitten, ettei sähköautoille ole kysyntää – ilmoitti nyt esittelevänsä aivan uuden täyssähkömallin

Toyota tuo markkinoille täysin uuden sähköautomallin 0:18
Tässä esimakua Toyotan tulevasta sähkömaasturista.

Toyotan ensimmäinen uuden sukupolven täyssähköauto on korimalliltaan katumaasturi.

Hybriditeknologiansa hiomiseen ja vetyautoihin viime vuosina panostanut Toyota aikoo tuoda Euroopan-markkinoille aivan uuden sähköautomallin parin vuoden kuluessa. Asian vahvisti valmistajan Euroopan-toimintojen myynti- ja markkinointijohtaja Matt Harrison.

Toyotan e-TNGA-alustalle pohjautuva sähköautomalli tulee olemaan korimalliltaan katumaasturi, ja se valmistetaan Japanissa. Harrisonin mukaan auto on suurin piirtein RAV4:n kokoinen.

Toistaiseksi Toyota ei ole kertonut tulevasta uutuudestaan muuta kuin että auto on kehitetty yhdessä Subarun kanssa, mutta se lupasi lisätietoa tulevien kuukausien aikana.

Toyotan täyssähköinen katumaasturi tulee olemaan yksi kymmenestä valmistajan nollapäästöisestä autosta, jotka se aikoo esitellä Euroopassa vuoteen 2025 mennessä.

Ääni kellossa muuttunut vuodessa

Vielä vuosi sitten Toyotan Pohjois-Amerikan-haaran myynti- ja markkinointijohtaja Jack Hollis sanoi, ettei usko täyssähköautoille olevan riittävästi kysyntää.

– Tämän päivän strategiamme on taloudellisuus. Bensamoottorimme ovat olleet vertaansa vailla. Mitä tulee täyssähköautoihin, polttokennoautoihin ja hybrideihin, aloimme investoida niihin kaikkiin samoihin aikoihin, Hollis totesi joulukuussa 2019.

– Kaikki ovat edelleen mukana suunnitelmissamme, mutta etenemme kuluttajilta tulevan kysynnän ehdoilla. Tällä hetkellä täyssähköautoille on vähemmän kysyntää kuin hybrideille. Jatkamme edelleen työskentelyä täyssähkömallien parissa, mutta toistaiseksi niille ei ole kysyntää, Hollis jatkoi.

Lähde: Toyota

Lue myös:

    Uusimmat