Mainos

Toyota keksi, miten älypuhelimesta voi tehdä auton avaimen

Autojätin uusi keksintö helpottaisi autojen lainaamista yhteiskäyttöpalveluihin.

Toyota on lähtemässä mukaan yhteiskäyttöautojen markkinoille ja tuo mukanaan oman keksintönsä. Autovalmistaja on keksinyt laitteen, Smart Key Boxin, joka avaa auton ovet ja käynnistää moottorin älypuhelimen avulla.

Autonomistaja, joka on kiinnostunut vuokraamaan autonsa yhteiskäyttöön, voi asentaa Smart Key Boxin esimerkiksi autonsa kojelautaan.

Asiakkaat saavat älypuhelimeensa koodin sovelluksen kautta, ja koodi vuorostaan avaa auton ovet Bluetooth-yhteyden välityksellä kun asiakkaat lähestyvät vuokrattavaa autoa.

Smat Key Boxissa älypuhelin toimisi siis samaan tapaan, miten älyavain toimii.

Toyota aikoo itse hallinnoida asiakkaiden tekemiä varauksia, sekä määritellä auton lainaamisen ajankohdan ja keston asiakkaalle.

Autovalmistaja aikoo testata uutta teknologiaansa koejaksolla San Franciscossa ensi vuoden aikana. Koejakso tehdään yhteistyössä yhteiskäyttöautopalvelu Getaroundin kanssa. Koejaksoon voivat osallistua vain paikalliset Prius- ja Lexus-omistajat.

Toyota suunnittelee myös palvelua, jossa autonomistaja voisi maksaa autonsa osamaksuja vuokraamalla autoaan yhteiskäyttöpalveluun.

Lähde: The Verge


---

2:10

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.