Tottenham-tähti hölmöili – Arsenal vei Pohjois-Lontoon herruuden yli kahden vuoden tauon jälkeen

Pohjois-Lontoon paikallistaiston hohto jalkapallon Englannin Valioliigassa on ollut viime kausina hiipumaan päin, kun Tottenham on ottanut tukevan niskalenkin Arsenalista. Sunnuntaina asetelma keikahti kuitenkin pitkästä aikaa Arsenalin eduksi, kun punaiset kaatoivat kotikentällään Tottenhamin 2–1. Edellisen kerran Arsenal oli voittanut Tottenhamin joulukuussa 2018.

Ottelun alku oli räväkkä. Vartin kohdalla Arsenalin Emile Smith-Rowe laukoi pallon Tottenham-maalin ylärimaan, ja hetkeä myöhemmin Tottenhamin tähtipelaaja Son Heung-min jouduttiin vaihtamaan pois kentältä. Son yritti spurtata täyteen vauhtiin, mutta takareisi ei kestänyt räjähtävää liikettä.

Sonin korvasi Erik Lamela, jonka 33. minuutilla tekemää maalia kelataan maalikimaroissa kauden loppuun asti. 250. ottelunsa Tottenhamin-paidassa pelannut Lamela sai pallon Lucas Mouralta rangaistusalueen sisälle jalkaansa. Näppärä rabona-potku yllätti laukausta peittäneen Thomas Parteyn ja ovela veto löysi tiensä Parteyn jalkojen välistä Arsenal-maalin takakulmaan.

Punainen kortti

Arsenalin tasoituksen laukoi Martin Ödegaard 44. minuutilla kimmottaen pallon Tottenhamin Toby Alderweireldin jalasta verkkoon. 2–1-voittomaalin teki 64. minuutilla rangaistuspotkusta Alexandre Lacazette. Maali oli Lacazettelle kauden kymmenes.

Lamela oli Tottenhamin sankari ensimmäisellä jaksolla, mutta toisella jaksolla hän hölmöili. Lamela sai seitsemässä minuutissa kaksi varoitusta ja katseli punaista korttia viisitoista minuuttia ennen loppua.

Kummankaan joukkueen sarjasijoitus ei tuloksen myötä muuttunut. Tottenham on Valioliigassa seitsemäs, neljä pistettä vähemmän kerännyt Arsenal kymmenes.