Manchester United teki Ruusujen sodassa tuhoisaa jälkeä – "Kuvitelkaa, jos paikalla olisi ollut 75 000 katsojaa"

Kotijoukkue Manchester United kuritti Leedsin vuotavaa puolustusta armotta ja nappasi jalkapallon Englannin Valioliigassa 6–2-voiton.

Unitedin ja Leedsin keskinäiset kohtaamiset kuuluvat perinteisesti brittikenttien kuumimpiin, ja niistä käytetään toisinaan nimitystä Ruusujen sota. Historiallisessa mielessä Ruusujen sota tarkoittaa Lancasterin ja Yorkin sukujen välisiä taisteluita Englannin kruunusta 1400-luvulla.

– Kuvitelkaa, jos paikalla olisi ollut 75  000 katsojaa. Tämä painuisi historiaan yhtenä suurista esityksistä Leedsiä vastaan, Unitedin päävalmentaja Ole Gunnar Solskjär sanoi ottelun jälkeen Sky Sportsille.

Viikonloppuna tuli tasan kaksi vuotta siitä, kun Solskjär palkattiin manchesteriläisten luotsiksi.

United näytti sarjanousija Leedsille kaapin paikan karkaamalla 20 minuutissa 3–0-johtoon. Tahtipuikkoa heilutti Scott McTominay, joka laukoi maalin toisella ja kolmannella peliminuutilla. Bruno Fernandes tykitti manchesteriläisten kolmannen osuman.

Ennen taukoa Victor Lindelöf teki takatolpalta kotijoukkueen neljännen, ja Liam Cooper pukkasi vieraiden ensimmäisen osuman. Molemmat maalit syntyivät kulmapotkutilanteista.

Toisella puoliajalla United karkasi 6–1-johtoon Daniel Jamesin ja Fernandesin osumilla, joista jälkimmäinen syntyi rangaistuspotkusta. Stuart Dallasin komeasti laukoma 2–6-kavennus jäi Leedsille laihaksi lohduksi.

Leicester kuritti Tottenhamia

Manchesteriläisryhmä nousi sarjataulukossa jo kolmanneksi. Joukkue on jäänyt viisi pistettä sarjakärki Liverpoolista, jolla on ottelu enemmän tilillään.

Sunnuntaina vaisusti pelannut Tottenham valahti kolmospaikalta viidenneksi, kun Leicester ja United pyyhälsivät sen ohi.

Tottenham hävisi sunnuntaina kotonaan Leicesterille 0–2. Leicester siirtyi avauspuoliajan lopussa johtoon Jamie Vardyn rangaistuspotkumaalilla. Pilkku tuomittiin, kun Serge Aurier työnsi typerästi Wesley Fofanaa selästä rangaistusalueen rajalla.

Vajaan tunnin kohdalla Vardy pelasi pallon päällään maalin eteen, josta se pomppasi Toby Alderweireldin jalasta omaan verkkoon. Leicester on sarjassa toisena ja Liverpoolia neljä pistettä perässä.