Toto Wolffin kova purkaus Mercedeksen työntekijöille ihmetyttää arkkivihollista: "Minä en pidä sellaisesta"

4:59
Kun Lewis Hamiltonin henkilökohtainen virhe vei Mercedekseltä 18 MM-pistettä, Toto Wolff haukkui koko tiimin.

Kahden heikon kisaviikonlopun kovaa arvostelua Mercedeksen koko F1-tiimiä kohtaan esittänyt tallipäällikkö Toto Wolff toimii väärin antaessaan henkilökunnalleen julkista läksytystä, näkee Red Bullin kollega Christian Horner.

Wolff ja Horner ovat alkukauden aikana joutuneet pahasti vastakkain muutenkin kuin talliensa keskinäisen MM-taistelun tapahtumista.

Azerbaidzhanin GP-viikonloppuna kommentointi alkoi mennä jo henkilökohtaisuuksiin, kun Horner neuvoi Sky Sportsin haastattelussa Wolffia ”pitämään suunsa kiinni” Mercedes-pomon vihjailtua Red Bullin auton sääntöjenvastaisuuksista. Wolff puolestaan nimitti Horneria suunsoittajaksi, joka viihtyy kameroiden edessä.

Wolffilla riitti Bakussa mietittävää myös oman tiiminsä tekemisestä. Mercedes menetti jo toisessa kisassa peräkkäin ison pistepotin, kun Monacon GP:ssä tapahtuneen Valtteri Bottaksen keskeytyksen perään Lewis Hamilton tuhri mahdollisuutensa kakkossijaan Bakussa.

Kisaviikonlopun päätteeksi pitämässään lehdistötilaisuudessa Wolff antoi palaa talliväkensä suuntaan.

– Automme ei ollut (riittävällä tasolla) koko viikonloppuna. Operatiivisesti meidän pitäisi toimia virheettömästi, eikä kukaan ole onnistunut siinä kahtena viimeisenä kisaviikkona. Tämä ei ole hyväksyttävää keneltäkään, Wolff läksytti.

Wolff on pitänyt vuosikaudet linjaa, jossa hän välttää viimeiseen asti yksittäisten työntekijöiden osoittamista sormella virheiden sattuessa. Hän mieluummin haukkuu samalla koko monisatapäisen henkilöstön.

Itävaltalaispomon suurimmaksi kriitikoksi noussut Red Bull -pomo Horner pitää tätä vääränä toimintatapana.

– Toton kommenteista on puhuttu tänä viikonloppuna paljon, Horner totesi Bakun jälkeisessä haastattelussa Daily Express -lehden mukaan.

– Hän ei koskaan pelkää hiillostaa talliaan julkisesti, mistä minä en pidä. Se on kuitenkin hänen etuoikeutensa, Horner piikitteli.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja