Toto Wolffilta säälimätön purkaus – Mercedeksen F1-autosta ei ole puhuttu koskaan tähän tyyliin

Brasilian F1-kisa oli tapahtumia täynnä – katso tästä Tulosruudun raportti kilpailusta.

Mercedeksen tallipomo Toto Wolff laukoi armotonta tekstiä tiiminsä autosta Brasilian GP:n jälkeen.

Vuosi sitten kaksoisvoittoa Brasiliassa juhlineen Mercedeksen viikonloppu oli synkkä. Heikosti sujuneen sprinttikisan jatkoksi George Russell keskeytti sunnuntaina ja Lewis Hamilton körötteli kahdeksanneksi

Mercedeksen auto on osoittanut arvaamattomuutensa tällä kaudella. Edellisissä kahdessa kisassa Hamilton oli palkintosijavauhdissa.  

– Anteeksiantamaton suoritus. En löydä sanoja, Wolff aloitti Sky Sportsin haastattelussa. 

– Se, mitä teimme autolle, oli jotain karmeaa. Lewis yritti selviytyä, mutta George... heitä kävi sääliksi, kun he joutuivat ajamaan noin surkeaa kapistusta. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Wolffin mukaan Mercedeksen auto on jatkuvasti "veitsenterällä". 

– Emme selvästikään ole mestaritasoa sprinttiviikonloppuina. Auto näytti siltä kuin siinä olisi ollut kolme rengasta neljän sijaan. 

– Tämä auto ei ansaitse voittoa. Meidän pitää tehdä kaikkemme kauden kahdessa viimeisessä kisassa ja toipua tästä, Wolff summasi. 

Mercedes on tältä kaudelta edelleen ilman voittoa. Red Bull on kahminut maailmanmestari Max Verstappenin johdolla 19 ykkössijaa 20 kisasta.

Hamilton puhui tulevaisuuden mahdollisuuksistaan toiveikkaaseen sävyyn vielä Brasilian GP:n alla, mutta sunnuntaina kommenttien sävy oli toisenlainen. 

– Yritän pysyä optimistisena. Mutta Red Bull on niin kaukana (edellä), että he todennäköisesti pysyvät selvästi kärjessä seuraavat pari vuotta, Hamilton tunnusti Independentin mukaan

Hamilton, 38, solmi Mercedeksen kanssa kahden vuoden (2024-2025) jatkosopimuksen viime kesänä. 

Lue myös:

    Uusimmat