Toto Wolff antoi palaa Mercedeksen romahduksesta: "Kukaan ei ole onnistunut"

Mercedeksen jääminen ilman F1-pisteitä ensimmäisen kerran sitten kolmen vuoden takaisen Itävallan kisan antaa tallipäällikkö Toto Wolffille ajattelemisen aihetta dramaattisen Azerbaidzhanin GP:n jälkeen.

Mercedes oli jo saamassa Bakusta voiton kuin tarjottimelta, kun Red Bullin Max Verstappen oli keskeyttänyt kärkipaikalta ja Lewis Hamilton noussut lopun uusintalähdössä Red Bullin Sergio Perezin edelle ykköseksi.

Kaikki meni kuitenkin pieleen Hamiltonin vahingossa osuttua kädellään ohjauspyörän jarrubalanssia säätävään nappiin. Brittikuski ajoi heti ensimmäisestä mutkasta pitkäksi ja ulos pistesijoilta.

Perez pystyi näin tuomaan Red Bullille voiton ja 26 pisteen johdon valmistajien MM-sarjassa. Kahden tähtikuskin keskeytykset tarkoittivat, että Verstappen säilytti Monacon voitolla hankkimansa neljän pisteen johdon myös kuljettajien MM-taulukossa.

Tallipäällikkö Toto Wolff oli harvinaisen mietteliäs Bakun dramaattisten tapahtumien jälkeen.

– Tämä tuntuu vain kivuliaalta. Meillä oli käsi pokaalilla, koska Max ei saanut pisteitä. Turhautuminen on nyt päällimmäinen tunne, Wolff kommentoi tulosta.

Mercedekselle on jäänyt kahdesta viimeisimmästä kisaviikonlopusta käteen vain Hamiltonin kahdeksas sija Monacosta. Valtteri Bottas keskeytti tunnetusti varikkokäynnilleen Monacossa, ja nyt hän oli suurissa vaikeuksissa autonsa kanssa läpi viikonlopun. Bakusta käteen jäi vain 12. sija.

– Automme ei ollut (riittävällä tasolla) koko viikonloppuna. Operatiivisesti meidän pitäisi toimia virheettömästi, eikä kukaan ole onnistuneet siinä kahtena viimeisenä kisaviikkona. Tämä ei ole hyväksyttävää keneltäkään, Wolff ärisi.

23 osakilpailun mittaiseksi suunnitellusta kaudesta on ajettu nyt vasta kuusi osakilpailua, joten aikaa korjausliikkeelle on riittämiin. Wolff haluaa vain tiimin rauhoittuvan ja keskittyvän sitten työntekoon, jotta paluu edelle voi alkaa kahden viikon kuluttua ajettavasta Ranskan GP:stä.

– Ensinnäkin kaikkien täytyy ottaa itseään niskasta kiinni. Sitten lennämme kotiin ja palaudutaan ottamaan ero kiinni 10 päivän aikana. MM-sarja on vielä alussa. Turhautuminen on saatava pois ja nautinto tilalle, Wolff linjasi.

Lue myös:

    Uusimmat