Toto Wolffilta rajua vihjailua Max Verstappenista ja Charles Leclercistä – F1-markkinoille lisää draamaa

F1-sarjan kuljettajamarkkinoilla kuohuu ja kuhisee. Muun muassa Lewis Hamiltonin, Valtteri Bottaksen ja Sebastian Vettelin jatkosuunnitelmat ovat yhä avoinna. Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff sen kuin hämmensi soppaa, kun hän antoi kovaa vihjailua kahdesta muusta tähtikuljettajasta; Max Verstappenista ja Charles Leclercistä.

Verstappen ja Leclerc allekirjoittivat pitkät jatkosopimukset talvitauon aikana. Verstappen teki Red Bullin kanssa sopimuksen, joka ylettyy vuoden 2023 loppuun saakka.

Leclercin Ferrari-sopimus on vielä vuotta pidempi.

Vaikka kaksikon tulevien vuosien kuviot näyttävät varmalta, lyö Mercedes-pomo Wolff kapuloita rattaisiin.

– Niin kauan kun rakennamme nopean auton, voimme valita, että ketkä ajavat meillä, Wolff sanoi Auto Motor und Sportin haastattelussa.

Wolff viittaa siihen, että Mercedes voi tehdä valintoja, ”sopimustilanteista huolimatta”.

Tällä Wolff viittasi suoraan Verstappeniin ja Leclerciin.

– Sopimukset ovat paljon monimutkaisempia kuin miten ne esitetään medialle. Olisin yllättynyt, jos molemmat kuljettajat sitoutuisivat talleihinsa viideksi vuodeksi niin, että he pitäisivät ovet täysin suljettuina muualle, Wolff heitti.

Erityisesti Verstappenia on huhuttu Mercedekselle brittimestari Lewis Hamiltonin seuraajaksi. Hamiltonin nykyinen Mersu-sopimus päättyy tämän kauden jälkeen.

Sama tilanne koskee Bottasta, joka allekirjoitti viime syksyn vuoden jatkon.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.