Toto Wolff perustelee Lewis Hamiltonin suututtanutta päätöstä: "Kyllä, otamme riskejä"

Yritys pelata upporikasta tai rutiköyhää kostautui Mercedekselle Hollannin F1-kisassa, jossa kaksoisvoiton sijaan Max Verstappen pääsi iskemään uusintalähdöstä ohi ja voittoon.

Mercedes pääsi Zandvoortissa yllättävän lähelle kisavoittoa, kun Lewis Hamiltonille ja George Russellille tehty kovempien renkaiden taktiikka nosti kaksikon kärkeen.

Verstappen sai kuitenkin ilmaisen varikkopysähdyksen, kun Red Bullin kakkostallin AlphaTaurin kuljettaja Yuki Tsunoda jäi radalle sellaiseen paikkaan, että virtuaalinen turva-auto oli pakko ottaa kokoamaan autot yhteen.

Pian Mercedes sai uuden mahdollisuuden, kun Valtteri Bottas jäi radan varteen. Tiimi otti kuskeistaan vain Russellin hakemaan pehmeät renkaat. Hamilton joutui kärjessä oman onnensa nojaan ja jäi uusintalähdössä pahasti Verstappenin jalkoihin.

– En voi uskoa, että te jätkät v***u pilasitte kisani. Olen niin v***n vihainen nyt, Hamilton raivosi tallilleen tiimiradiossa.

Verstappen ajoi lopulta helppoon voittoon. Russell tuli maaliin toisena, mutta Hamilton putosi lopulta neljänneksi Ferrarin Charles Leclercin taakse. Tallipäällikkö Toto Wolff puolusti tallin taktiikkaa.

– Kyllä, otamme riskejä. Ja hän oli viisi kierrosta vanhoilla mediumrenkailla pitäen kiinni sijoituksestaan, mikä oli oikein toimittu, Wolff perusteli Sky Sportsille.

– Se ei loppujen lopuksi toiminut hänelle, mutta otan mieluummin riskin kisavoitosta Lewisin kanssa kuin sijoitun toiseksi tai kolmanneksi.

Myös Hamilton oli jo kisan jälkeen rauhoittunut.

– Olen nyt ihan ok. Tunteet vain menivät ylös ja alas kisan aikana, Hamilton hymyili.

– Kun se lipsahti näpeistäni, siitä seurasi kunnon tunteenpurkaus. Pyydän anteeksi tiimiltäni, mutta toisaalta en halua pahoitella tunteitani. Joskus se vain menee niin.

Hamilton kuitenkin tiesi, että radalle jääminen heikosti toimineilla keskikovilla renkailla oli tuhoisa ratkaisu pehmeillä renkailla hyökänneitä Verstappenia, Russellia ja Leclercia vastaan. Viikonloppu jätti hänelle silti paljon ylpeyden aiheita.

– Tästä viikonlopusta saamme paljon positiivista. Olimme oikeasti taistelemassa Red Bulleja vastaan. Se on aivan mahtava fiilis. Varikkostopit olivat ehkä meidän parhaitamme. Olimme vain epäonnekkaita.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja