Tosielämän Bambi jätettiin eläinsuojan rappusille – äiti joutui todennäköisesti ammutuksi

1:14
Katso hellyttävä video: Kauriin vasa voi nyt hyvin ja viihtyy muiden eläinsuojan asukkaiden seurassa

Metsäkauriin vasa löysi uuden kodin Venäjältä Samaran alueelta, kun se jätettiin eläinsuojan ovelle. Katso videolta, millaisessa kunnossa eläin löytyi ja miten se voi nyt.

Eläinaktivisti Alexander Tsarev kertoo löytäneensä nääntyneen kauriin vasan pahvilaatikosta portailtaan. Eläin oli Tsarevin mukaan pienempi kuin vastasyntynyt. Tapauksesta kertoo uutistoimisto Reuters.

– Se ei pystynyt edes kävelemään tai seisomaan. Neljän päivän jälkeen se ryhtyi yrittämään ylös ja alkoi liikkua hiukan aktiivisemmin. Noin viikon päästä se jo hyppi ulos aitauksestaan, Tsarev sanoo.

Vasa muistutti hätkähdyttävästi Disneyn animaatioelokuvan Bambia, ja sillä oli todennäköisesti myös samanlainen tausta. Tsarev uskoo, että metsästäjät ampuivat kauriin äidin ja toivat vasan Tsarevin eläinsuojalle.

Vasa jää eläinsuojan hoiviin, sillä se on liian tottunut ihmisiin

Oscar-niminen kauris on sittemmin kasvanut, ja sen valkoiset täplät ovat hävinneet. Se tulee hyvin toimeen muiden eläinsuojan eläinten, kuten koirien, kettujen ja vuohien kanssa.

Tsarevin mukaan Oscaria ei voi vapauttaa luontoon, koska se ei selviäisi omillaan.

– Se jäi tänne, koska oli niin tottunut meihin, ettei sitä voinut enää vapauttaa. Se tulee ihmisten luokse. Esimerkiksi kun veljeni ja hänen vaimonsa tulevat, se juoksee välittömästi lapsia vastaan, Tsarev selittää.

Tsarev pitää vaimonsa kanssa eläinsuojaa kotonaan. He auttavat loukkaantuneita ja hylättyjä eläimiä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja