Mainos

Tornionjoella turvataan lohen kutunousua

Suomen ja Ruotsin viranomaiset pyrkivät yhteistyössä estämään luvatonta kalastusta Tornionjoen alajuoksulla.

Luvaton kalastus on lisääntynyt reippaasti Tornionjoen alajuoksulla, samoin myös kalastuksenvalvonta.

Viimeaikaisissa valvontaiskuissa on jokivarren paikallisilta kalastajilta takavarikoitu laittomia verkkoja, siikalippoja ja heittopainolla varustettuja putkiperhoja.

Suomen viranomaiset toimivat tiiviissä yhteistyössä Ruotsin valvontaviranomaisten kanssa. Kalastusta valvovat niin poliisi kuin meri-ja rajavartiosto yhteistyössä Lapin TE-keskuksen kanssa.

Tänä vuonna valvonnan painopiste kohdistetaan Tornionjoen alajuoksulle, missä kalastusrikkomuksia on todettu enemmän kuin merialueella.

- Ainakin laitonta kalastusta ja laittomia kalastustapoja harjoitetaan, kertoo ylikonstaapeli Pekka Pyykönen Tornion poliisilaitokselta.

- Koska merellä ei ole ollut laittomuuksia, pääpaino on ollut Tornionjoella ja Matkakosken ja Kukkolankosken alueella, Ylitornion suvannoilla ja kulkutuspaikoilla. Enemmän toivoisi valvontaa kalastusalueilta ja kalastuskunnilta. Ne voisivat satsata myös siihen, koska heidän asiastaanhan on kysymys, sanoo Pyykönen.

Lohen kutunousun turvaamiseksi pohjoisiin jokiin on kiinteiden pyydysten käyttö kielletty Simojoen edustalla heinäkuun puoliväliin ja Tornionjoen edustalla 3. heinäkuuta asti.

Ruotsin puolella on voimassa asetus, joka sallii muun kalan kuin lohen pyynnin Torniojokisuussa 11. kesäkuuta alkaen. Siellä käytettävät pyydykset soveltuvat myös lohenpyyntiin.

Lohenpyynti Tornionjoella päättyy elokuun 15. päivä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.