Törkyillyt tshekkihyökkääjä säntäsi KHL:ään – hakee Venäjän kansalaisuutta

Jukureiden hyökkääjä jyrättiin törkeällä tavalla – Olli Jokiselta painokelvoton purkaus vaihtoaitiossa 2:28
Video: Sparta Prahassa pelannut Ostap Safin jyräsi Jukurien Nikita Krivokrasovin törkytaklauksella CHL-ottelussa. Krivokrasov jouduttiin taluttamaan jäältä päävamman tuottaneen taklauksen jälkeen.

Sopimuksensa Sparta Prahan kanssa katkaissut ja KHL:ään suunnannut tshekkikiekkoilija Ostap Safin hakee Venäjän kansalaisuutta, kertoo uutistoimisto Tass.

Safin, 24, oli vasta maaliskuussa solminut Tshekin suurseura Sparta Prahan kanssa jatkosopimuksen, mutta hyökkääjä päätyi purkamaan sen ja suuntasikin Venäjälle KHL-seura Lada Toljattiin.

Safin saa Ladassa tshekkiläisen Isportin mukaan kolme kertaa suurempaa palkkaa kuin Sparta Prahassa.

Ladan GM Aleksandr Tshebotarev kertoo nyt Tassille, että Safin valmistelee asiakirjoja Venäjän kansalaisuuden saamiseksi.

– Tietenkin olemme kiinnostuneita siitä, että hän saa Venäjän kansalaisuuden ottaen huomioon ulkomaalaisten pelaajien kiintiön, Tshebotarev sanoi.

Safin syntyi Prahassa venäläiseen perheeseen ja osaa venäjän kieltä. 

Törkytaklaus

Safinin viime kautta varjosti hänen viime lokakuussa CHL-ottelussa tekemänsä törkytaklaus, jolla hän kolasi Jukurien Nikita Krivokrasovin. Krivokrasov sai päävamman, joka vaikutti häneen pitkään. Hän kertoi myöhemmin MTV Urheilun haastattelussa uransa lopettamispohdinnoista.

Näet Jukurien päävalmentajana Olli Jokisen kiehumaan saaneen Safinin sikataklauksen ylälaidan videolta.

Safin pelasi Pohjois-Amerikassa eri seuroissa kausina 2017–22. Vyölle kertyi myös 58 AHL:n runkosarjaottelua ja kuusi sarjan pudotuspelitaistoa.

Safin on pelannut Tshekin riveissä alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa 2017 ja alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa 2018.

Lue myös:

    Uusimmat