Dominik Hasek reagoi kovasanaisesti Venäjällä pelaavan tshekkitähden tilanteeseen – "Se on vaarallista maallemme"

Jääkiekkolegenda Dominik Hasek antoi Twitterissä oman näkemyksensä tshekkipelaaja Dmitrij Jashkinin tilanteeseen. Jashkin kiekkoili viime kaudella NHL:ssä, mutta palasi Venäjälle kauden päätyttyä.

Jashkin teki Venäjällä sopimuksen Pietarin SKA:n kanssa. Hän on syntynyt Venäjän Omskissa, mutta muutti lapsena Tshekkiin perheensä kanssa. Hasek ei katso Venäjällä pelaamista hyvällä, mutta ei lähde suoraan syyttelemään Jashkinia. 

– Olen hyvin pahoillani. Tshekin kansalaisen tekemä työ Venäjällä on suoraa tukea maan hallinnolle ja Ukrainaan kohdistuneelle hyökkäykselle. Sen vuoksi se on vaarallista maallemme ja sen kansalaisille. En kuitenkaan syytä häntä tai hänen agenttiaan, vaan Tshekin hallintoa ja parlamenttia, että se ei ole hyväksynyt lakia, joka kieltäisi tämän, Hasek kirjoitti Twitterissä.

29-vuotias Jashkin pelasi ensimmäistä kertaa Pohjois-Amerikassa kaudella 2012-2013. Tuolloin hän teki QMJHL:ssä 51 ottelussa 99 tehopistettä. Hän palasi Venäjälle seitsemän kauden jälkeen ja pelasi kahden kauden ajan Dynamo Moskovassa ennen paluuta NHL:ään. 

Viime kausi meni pieleen Arizona Coyotesissa loukkaantumisen takia ja otteluita kertyi vain 12. Jashkin on myös nähty Tshekin maajoukkueessa kahdessa MM-turnauksessa. Henkilökohtaisella tasolla Jashkin oli kaudella 2020-2021 tehokkain maalintekijä KHL:ssä (38 maalia). Sitä edellisellä kaudella hän oli KHL:n tehokkain ulkomaalaispelaaja.

Lue myös:

    Uusimmat