Kanadalaishyökkääjä kirjoitti Putinille – haluaa Venäjän kansalaisuuden: "Ehkä pelaa joku päivä maajoukkueessa"

KHL:ssä pelaava kanadalaisjääkiekkoilija Brendan Leipsic haluaa Venäjän kansalaisuuden, Pietarin SKA:n päävalmentaja Roman Rotenberg kertoo.

Kanadalaishyökkääjä Leipsic, 29, on pelannut venäläisvetoisessa KHL:ssä vuodesta 2020 lähtien. Hän on edustanut TsSKA Moskovaa ja Metallurg Magnitogorskia, ja hänen uusi seuransa on Pietarin SKA, jonka kanssa hän solmi hiljattain kaksivuotisen sopimuksen.

SKA:ta valmentava Roman Rotenberg kertoi Telegram-kanavallaan uutistoimisto Tassin mukaan, että Leipsic haluaa saada Venäjän kansalaisuuden ja on kirjoittanut kirjeen Venäjän presidentille Vladimir Putinille.

– Brasilia jalkapallossa on kuten Kanada jääkiekossa. Meidän täytyy vahvistaa sarjaamme mahdollisimman paljon, ja jos Brendanin kaltainen kova pelaaja saa Venäjän kansalaisuuden, se vain voimistaa hänen haluaan pelata KHL:ssä.

Rotenberg huomautti Leipsicin asuneen Venäjällä jo kolmen vuoden ajan. Samaan aikaan kun Venäjä käy Ukrainassa hyökkäyssotaa pelaajalla olisi Rotenbergin mukaan myönteisiä Venäjä-ajatuksia.

– Ei ole salaisuus, että hän kohtasi Pohjois-Amerikassa ennakkoluuloja ja epäoikeudenmukaisuutta, ja Venäjällä hän on kokenut kaikki nämä vuodet fanien, valmentajien ja joukkuekaverien yksinomaista tukea. 

– Hänen suosikkipelaajansa on Aleksandr Ovetshkin, ja hän varttui Kanadassa nähden suurten jääkiekkoilijoidemme kuten Pavel Buren pelaavan. Ehkä Brendan pelaa joku päivä Venäjän maajoukkueessa.

NHL jäi 2020

NHL:ssä takavuosina neljän kauden aikana yhteensä 187 ottelua pelannut Leipsic sai vuonna 2020 lähteä Washington Capitalsista törkeiden sosiaalisen median viestiensä jälkeen. Hän oli haukkunut osaa joukkuekavereistaan "v***n luusereiksi" ja moittinut myös NHL-pelaajien puolisoita suljetussa Instagram-ryhmässä. Viestit päätyivät julki, ja Leipsicin sarja vaihtui tuona vuonna 2020 NHL:stä KHL:ään.

Rotenbergin mukaan SKA yrittää tarjota Leipsicille "maksimaalista apua" kansalaisuusasiassa. 

Lue myös:

    Uusimmat