SM-liigasta ja MM-kisoista tuttu pelaaja: Venäjä kutsuu – vihainen vastareaktio

Juuri uransa viidennet jääkiekon MM-kisat pelannut slovakialaispuolustaja Mário Grman siirtyy Venäjälle KHL-seura Admiral Vladivostokiin.

Admiral tiedottaa solmineensa 27-vuotiaan Grmanin kanssa ensi kauden kattavan sopimuksen. Grman myönsi slovakialaislehti Novy Casille lähtevänsä Vladivostokiin rahan perässä.

– Olen pelannut Suomessa tai Tshekissä, mutta niitä ei voi verrata KHL:n oloihin. Osa ajattelee, että tienasin paljon Suomessa, mutta totuus on vastakkainen. Minun täytyy myös huolehtia itsestäni ja tienata rahaa, jos mahdollista, Grman virkkoi.

Grman myönsi tiedostavansa, että KHL:ään siirtyminen herättää ihmisissä mielipiteitä. Hän valotti lukeneensa "useita vihamielisiä kommentteja", joissa hänen on muun muassa toivottu kuolevan.

HPK:ssa ja SaiPassa

Grman pelasi viimeiset kaksi kautta Tshekin pääsarjassa HC Vitkovicen riveissä. Sitä ennen hän kiekkoili Suomessa, kauden Hämeenlinnan Pallokerhossa ja sitä edeltävät kaksi sesonkia Lappeenrannan SaiPassa.

Kaikkiaan viidet MM-kisat pelannut Grman on kuulunut vuosia Slovakian maajoukkueen vakiokasvoihin. Tänä keväänä Tsekin MM-turnauksessa hän kokosi kahdeksaan otteluun tehopisteet 1+1=2.

Lue myös:

    Uusimmat