NHL:ään tähtäävä venäläishyökkääjä siirtyy Jukureihin – "Pöydällä oli tarjous myös TsSKA Moskovalta"

Jääkiekon SM-liigassa pelaava Mikkelin Jukurit on solminut venäläishyökkääjä Kirill Maksimovin kanssa loppukauden kattavan sopimuksen, joka sisältää kahden viikon tryout-pykälän.

Venäjän lisäksi Kanadan passilla varustettu Maksimov, 22, ei ole tällä kaudella vielä otteluita pelannut, mutta viime sesongilla hän tahkosi KHL:ää TsSKA Moskovassa ja Venäjän toiseksi korkeinta sarjaa VHL:ää moskovalaisessa Zvezdassa. KHL:ssä runkosarjaotteluita kertyi vyölle 16 tehopistein 2+1=3. Zvezdassa Maksimov pelasi 25 runkosarjaottelua pinnoin 12+15=27 ja viisi runkosarjamatsia tehoin 1+2=3.

Maksimovilla on Pohjois-Amerikastakin runsaasti kokemusta. Hän pelasi siellä 14-vuotiaasta kauteen 2019–20 saakka. 2019–20 kului AHL:ssä ja sitä edeltävät kolme sesonkia pohjoisamerikkalaisessa juniorisarja OHL:ssä.

Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen kertoo, että Maksimovin sopimus on reagointia viime viikolla hyökkääjäkonkari Jani Tuppuraisen kanssa purettuun sopimukseen.

– Sopimuksen purkamisen myötä tarvitsimme leveyttä joukkueeseen, ja Kirill tuo meille sitä nimenomaan maalintekovoimana. Hän on isokokoinen (190/94) ja taitava hyökkääjä, joka liikkuu hyvin ja on puhtaasti tulosyksikön pelaaja, Hakkarainen kertoo Jukurien tiedotteessa.

– Hänen taidoistaan kertoo muun muassa se, että hyökkääjällä oli pöydällään tarjous myös KHL-seura TsSKa Moskovalta, mutta hän valitsi Jukurit. Kirillin tähtäimessä on NHL, joten hän näkee meidät hyvänä paikkana ottaa seuraava askel kohti tavoitettaan.

Maksimov on Edmonton Oilersin viidennen kierroksen NHL-varaus vuodelta 2017. 

Lue myös:

    Uusimmat