Mainos

Törkeitä rattijuopumuksia ja riehuvia juhlijoita - poliisilla piti kiirettä

Helteinen sää ja lukuisat kesätapahtumat ovat pitäneet poliisin kiireisenä eri puolilla Suomea.

Lounais-Suomessa poliisilla on ollut äärimmäisen vilkas viikonloppu. Lounais-Suomen poliisille tehtiin perjantai-illan ja sunnuntaiaamun välillä 1119 tehtäväilmoitusta, eikä poliisilla riittänyt partioita jokaiseen tehtävään.

Rattijuoppoja Lounais-Suomen poliisille jäi kiinni 20 kappaletta, joista valtaosaa epäillään törkeistä rattijuopumuksista. Rattijuopot jäivät kiinni lähinnä poliisin havaintojen perusteella sekä sivullisten tekemien ilmoitusten avulla. Ilmoituksia epäillyistä rattijuopumuksista tuli Lounais-Suomen poliisille 100 kappaletta.

Tänään Turussa päättyvä Down By The Laituri -festivaali on kuitenkin sujunut poliisin mukaan erittäin rauhallisesti. Itse tapahtuma-alueelta ei tullut poliisin tietoon käytännössä mitään häiriöitä tai rikoksia. Häiriöt kohdistuivat Aurajoen rannoille, jonne kerääntyi viikonlopun aikana poikkeuksellisen paljon ihmisiä nauttimaan auringosta. Aurajoen rannasta jäi viikonlopun aikana kiinni 17 henkilöä huumausaineen käyttörikoksesta, heistä kolme oli alaikäisiä.

Oulussa poliisia ovat työllistäneet viikonloppuna päihtyneet Qstock-festivaalivieraat. Varsinaisella festivaalialueella oli poliisin mukaan rauhallista, mutta sen ulkopuollella oli paljon juopuneita ihmisiä ja häiriökäyttäytymistä. Vakavilta vahingoilta kuitenkin poliisin mukaan vältyttiin.

Rikosperusteisia kiinniottoja Oulun poliisilla oli viisi kappaletta ja lisäksi viisitoista vahvasti juopunutta henkilöä vietiin putkaan.

Kaakkois-Suomen poliisilaitosta taas työllisti tänään päättyvä Kotkan Meripäivät. Sekä iloisia että joitakin huonotuulisia juhlijoita on poliisin mukaan ollut runsaasti liikenteessä sekä festivaalialueilla että puistoissa. Puistoista ja kaduilta kirjattiin muutamia pahoinpitelyitä. Lisäksi väsyneitä tai aggressiivisia juhlijoita jouduttiin viemään poliisilaitokselle selviämään.

Myös rattijuoppoja ja sallitun määrän alkoholia nauttineita kuljettajia oli liikenteessä.

 - Poliisi puhallutti vesi- ja tieliikenteessä useita kuljettajia, jotka olivat nauttineet alkoholia, mutta sallituissa rajoissa. Hyvä tietysti niin, mutta parempi, jos ei nautittaisi ollenkaan kun ollaan autolla tai veneellä liikenteessä, toteaa komisario Marko Heinonen, joka vastasi kolmen yövuoron aikana yleisen järjestyksen ja turvallisuuden säilymisestä Meripäivillä.

Myös Itä-Suomen ja Hämeen polisiilaitoksilla on ollut kiireinen viikonvaihde. Poliisia työllistivät erityisesti ratti- ja ruorijuopot ja reilut ylinopeudet liikenteessä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.