Mainos

Törkeää käytöstä turisteilta – kiinalaisia hävettää

Kiinassa kohistaan kiinalaisturistien huonosta käytöksestä. Esimerkkejä löytyy ympäri maailmaa. Kohu nousi, kun 15-vuotias kiinalaispoika töhri yli 3 500 vuotta vanhaa muinaismuistomerkkiä Egyptin Luxorissa.

Nyt kiinalaiset ovat alkaneet levittää myös muita tapauksia sosiaalisessa mediassa. Julkisuuteen on noussut muun muassa tapaus, jossa kiinalaisäiti antoi lapsensa ulostaa sanomalehden päälle lentokentän lattialle Taiwanissa, vaikka wc oli vain muutaman metrin päässä.

Kiinalaisturistien tiedetään myös väärentäneen avioliittotodistuksia saadakseen kuherruskuukausialennuksia Malediiveilla.

– Puolueettomasti sanottuna meidän turistimme ovat melko sivistymättömiä, sanoo Chinese Academyn sosiaalitieteiden tutkija Liu Simin.

Myös Kiinan varapääministeri Wang Yang on nuhdellut kiinalaisturisteja sivistymättömästä käytöksestä.

– He pitävät kauheaa melua julkisilla paikoilla, raapustavat nimensä turistikohteisiin, eivät huomioi punaisia liikennevaloja ylittäessään katua ja sylkevät joka puolelle. Tämä vahingoittaa meidän kansallista imagoamme, Wang sanoi.

Liu selittää kiinalaisturistien huonoa käytöstä kokemattomuudella. Vaurastuneet kiinalaiset ovat vasta alkaneet aktiivisesti matkustella. He eivät useinkaan tiedä, miten muissa maissa tulisi käyttäytyä.

Vuonna 2020 noin 200 miljoonan kiinalaisen uskotaan matkustavan ulkomaille.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.