Mainos

Törkeä pörssirikosepäily Tampereella

Kahta miestä epäillään törkeästä pörssirikoksesta Tampereella. Suomessa ei aiemmin ole epäilty ketään törkeästä pörssirikoksesta, josta rangaistuksena on aina vankeus.

Helsingin poliisi epäilee kahta Tampereella vaikuttavaa miestä törkeästä sisäpiiritiedon väärinkäytöstä. Törkeä pörssirikosepäily on ensimmäinen laatuaan Suomessa. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat.

Syyttäjälle päätyneessä poliisin esitutkinnassa epäillään, että Soonin eli entisen Tampereen Puhelimen sisäpiiriläinen neuvoi Tampereella vaikuttavaa liikemiestä ostamaan Soonin osakkeita maaliskuun lopussa 2001. Poliisitutkimusten mukaan sisäpiiriläinen tiesi, että Soon julkistaa seuraavana päivänä yhtiön kurssiin vaikuttavaa tietoa.

Liikemies osti Soonin osakkeita huomattavalla summalla. Hänen sijoitustensa arvo kohosi päivässä noin 50 000 eurolla.

Liikemies hankki Soonin osakkeita niin paljon, että osto näkyi piikkinä yrityksen vaihdossa. Tämä johti rahoitustarkastuksen ja poliisin rikosepäilyn jäljille.

Poliisi sai perusteet miesten pidätykselle puhelinten teletunnistetiedoista. Epäillyt ovat kiistäneet syyllistyneensä rikoksiin.

Syytepäätös syntynee syksyn aikana. Törkeästä sisäpiiritiedon väärinkäytöstä saa neljästä kuukaudesta neljään vuoteen vankeutta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.