Törkeä markkinointitemppu? Kuolleeksi väitetty kirjailija ilmoitti kahden vuoden jälkeen olevansa sittenkin hengissä

Kirjailija meni äärimmäisyyksiin hyödyntääkseen kaikki julkisuus on hyvästä -ajatusmallia. Monimutkaisen vyyhdin paljastuttua moni kirjailijan tuntenut on ymmärrettävästi raivoissaan. 

Lokakuussa 2020 Yhdysvaltojen Tenneseessä asuvan kirjailija Susan Meachenin fanit ja ystävät saivat järkyttäviä uutisia. Romanttisista kirjoistaan tutun kirjailijan Facebook-sivuille ilmestyi väitetysti Meachenin tyttären kirjoittama julkaisu, jonka mukaan Meachen oli menehtynyt, kertoo muun muassa CNN

Myöhemmin kerrottiin, että 14 kirjaa kirjoittanut Meachen oli tehnyt itsemurhan koettuaan rajua kiusaamista kirjallisuuspiireissä. Joitain viikkoja ennen suru-uutista Meachen oli kirjoittanut Facebookissa uraansa liittyvistä haasteista ja kertonut itsemurhayrityksestään, joten uutisella oli uskottavuutta. Kirjailija oli maininnut myös, että hänen uutuusromaaninsa ilmestyisi lokakuun lopussa. 

Hiljattain Meachenin aikoinaan hallinnoimmalle The Ward -yhteisön sivuille ilmestyi kuitenkin perin yllättävä ilmoitus Meachenin henkilökohtaiselta tililtä: kirjailija ilmoitti olevansa elossa ja innokas palaamaan kirjoittamisen pariin.

Kuvakaappauksia The Ward -ryhmän julkaisuista on levinnyt sosiaalisessa mediassa. "Kirjailija Susan Meachen kuoli itsemurhaan kaksi vuotta sitten. Paitsi, että ei kuollut", kirjoitti eräs Twitter-käyttäjä. Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

– Mietin, miten tekisin tämän miljoona kertaa, enkä vieläkään tiedä, onko tämä oikein vai ei. Tiedossa on runsaasti kysymyksiä ja moni jättää tämän ryhmän uskoisin, Meachenin julkaisussa pohdittiin.

– Hauskuus alkakoon, kirjailija totesi lopetti viestinsä.

Lisäksi julkaisussa todettiin salaperäisesti, että "perheeni teki, minkä ajatteli olevan parhaakseni, enkä voi syyttää heitä siitä".

Kirjailijat raivona

Erikoinen ilmoitus sai kirjailijan kollegat ja fanit raivon partaalle.

– Voin antaa anteeksi paljon asioita, mutta en usko, että voisin koskaan antaa anteeksi sitä, että teeskentelit oman kuolemasi, vastasi kirjailija Karen Hall julkaisuun News.com.au-sivuston mukaan.

CNN:lle sanaisen arkkunsa avanneet kertoivat huijauksen uhanneen omakustanteisia kirjojaan julkaisevien tiiviin porukan keskinäistä luottamusta ja yhteistyötä. Meachenin kuolinuutista seuranneena parina vuonna hänen kollegansa ja uskolliset lukijansa ovat pitäneet kirjailijan muistoa yllä omakustannekirjailijoiden tiiviissä yhteisössä, The Wardissa.

Yksi naisen kirjailijaystävistä, Candace Adams, kertoo yhteisön jopa järjestäneen varainkeruuta auttaakseen Meachenin perhettä hautajaiskuluissa. 

Joitain kirjailijoita häiriköitiin sosiaalisessa mediassa ja heitä syytettiin Meachenin kuolemaan johtaneesta kiusaamisesta. 

Naisen "kuoleman" jälkeen hänen tyttärekseen esittäytynyt henkilö otti Meachenin henkilökohtaisen tilin haltuunsa. Sivustolla mainostettiin Meachenin tuotantoa, jota lukijat ostivat naisen muistoa kunnioittaakseen, CNN kirjoittaa. Kirjailijan kuolinuutista pidetäänkin yrityksenä saada tämän kirjoja myydyksi. Toisinaan tällä tilillä julkaistiin itsemurhatietoisuutta lisääviä julkaisuja. Mutta kuka tiliä oikeasti päivitti?

– Kukaan ei tiedä, oliko se todella hänen tyttärensä, joka teki julkaisuja koko tämän ajan, Adams pohtii CNN:lle. 

"Hän oli vuorovaikutuksessa surijoiden kanssa"

Yhteisön jäsenet epäilevät, että eräs The Ward -yhteisöön ilmestynyt,  TN Steele -nimellä kulkenut tili saattoi olla salanimeä käyttävä Meachen, esimerkiksi siksi, että tämän merkkipäiviksi oli listattu samat päivät kuin kirjailijalla. 

Meachenin assistentti Connie Ortiz kertoo pyytäneensä päästä Meachenin hautajaisiin, mutta hänelle vastattiin Meachenin tyttärenä Meachenin henkilökohtaiselta Facebook-sivulta, ettei se onnistuisi, koska kirjailija oli tuhkattu. Kun omien henkilökohtaisten vaikeuksiensa vuoksi Ortiz halusi luopua The Ward -tilin hallinnoimisesta, johon oli ryhtynyt Meachenin "kuoleman" jälkeen, tarjoutui TN Steele – eli epäilyjen mukaan Meachen itse – ottamaan homman itselleen. 

Ortiz on järkyttynyt asioiden saamista käänteistä.

– Minua on syytetty Susanin kanssa juonimisesta. Olen eläkkeellä oleva poliisi, enkä koskaan tekisi mitään sellaista. En tiennyt, mitä Susan touhusi, vaikka olimme läheisiä.

Meachenin tuntenut, romanttisia kirjoja niin ikään kirjoittava, entinen poliisi ja ensihoitaja Samantha A. Cole on raivoissaan.

– Joten jos kaikki tämä on totta, hän teeskentelee kuolemansa, sitten ehkä esittää tytärtään ja tekee toisen tilin, jolla katsoo tätä koko hommaa. Hän oli vuorovaikutuksessa surijoiden kanssa. Hän katsoi, kuinka ihmiset kertoivat, kuinka paljon ikävöivät Meachenia ja kuinka surullisia he olivat, hän päivittelee CNN:lle. 

Kun Cole laittoi vihaista viestiä Meachenille tämän huijauksen tultua julki, Meachen selitti:

– Haluan vain elämäni takaisin.

Samantha A. Cole julkaisi hänen ja Meachenin välistä viestittelyä. Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Kun Cole kysyi Meachenilta, julkaisiko tämän tytär todella hänen puolestaan, Independent huomauttaa, että Meachen vastasi ympäripyöreästi:

– Kyllä minulla on tytär ja poika.

On myös selvinnyt, että Meachenilla oli koko tämän ajan ollut myös TikTok-tili, jota hän päivitti omilla kasvoillaan.

"Millainen tervejärkinen ihminen..."

Aihe on puhuttanut myös sosiaalisessa mediassa.

– Tämä Susan Meachenin juttu on niin uskomattoman häiriintynyt ja kamala. Millainen tervejärkinen ihminen teeskentelee oman kuolemansa kahden vuoden ajan ja sitten sattumanvaraisesti tulee Facebookiin yhtenä päivänä ja on vain, että "hei tyypit, olen tullut takaisin", ihmetteli eräs Twitterissä.

Vaikka Meachen vaikuttaakin nyt olevan kunnossa – NBC Newsin mukaan ketään hänen nimistään ei ole julistettu kuolleeksi Tennesseen Polk Countyssa vuonna 2020 tai myöhemminkään –, monimutkainen tapaus on mysteerejä täynnä. Yrityksistä huolimatta eri mediat eivät ole saaneet Meachenilta kommentteja tapaukseen liittyen.

Itsetuhoisia ajatuksia? MIELI ry:n Kriisipuhelin päivystää 24 tuntia vuorokaudessa joka päivä numerossa 09 2525 0111

Katso myös: Kirjailija Antti Rönkä kertoi MTV Uutiset Livessä kiusaamiskokemuksistaan

Kirjailija Antti Rönkää kiusattiin koko peruskoulun ajan – näin kiusaamisen jäljet näkyvät vielä aikuisenakin 5:24
Kirjailija Antti Rönkää kiusattiin koko peruskoulun ajan – näin kiusaamisen jäljet näkyvät vielä aikuisenakin.

Lue myös:

    Uusimmat