Härski huijaus rahan ja lahjojen vuoksi – pariskunta teeskenteli raskauden ja väitti vauvan kuolleen: "Täytyy olla sairas tehdäkseen tällaista"

Amerikkalaisparin kerrotaan valehdelleen niin raskaudesta kuin lapsensa syntymästä ja kuolemastakin. 

Pennsylvanian Pittsburghissa asuvaa pariskuntaa syytetään petoksesta, kun he valehtelivat lapsensa kuolleen ja hyötyivät valheestaan, uutisoi muun muassa ABC News.

Geoffrey ja Kaycee Langin väittivät poikansa Easton Walt Langin syntyneen heinäkuun kolmantena ja menehtyneen vain tunteja sen jälkeen hengitysvaikeuksien vuoksi. Todellisuudessa mitään lasta ei koskaan ollutkaan. Tarinallaan pariskunta pyrki hyötymään lahjojen ja rahan toivossa.

Parille järjestettiin muun muassa vauvakutsut.

Pariskunnalle kerättiin rahaa

Valheiden verkko alkoi selvitä, kun Kayceen ystävä Cynthia Dilascio alkoi epäillä pariskunnan tarinaa ja otti yhteyttä hautaustoimistoon, kertoo muun muassa Metro. Kun hautaustoimistosta kerrottiin, ettei heillä ollut mitään tietoa Easton-vauvasta, Cynthia otti yhteyttä poliisiin.

– Ei kyse ole edes rahasta, vaan ennemminkin henkisestä puolesta, siitä, että hän oikeasti teki tämän perheelleen ja minulle ja ihmisille, jotka olivat hänen tukenaan, häntä varten, Cynthia totesi WTAE-TV:lle.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Käytti nukkevauvaa huijauksessaan

Tutkinnan aikana selvisi, ettei sairaalassa tai krematoriossakaan ollut vauvasta mitään tietoa. Poliisi ei löytänyt Eastonin olemassaolosta minkäänlaisia todisteita. Sen sijaan Langien kotoa löytyi aidonnäköinen nukkevauva, jota pari oli käyttänyt Facebook-julkaisussaan kertoessaan lapsensa "kuolemasta". 

– On ihmisiä, jotka eivät voi saada lasta tai jotka ovat menettäneet lapsen, ja hän tekee tällaista. Se on sairasta. Täytyy olla sairas tehdäkseen tällaista, Cynthia kauhistelee ystävänsä toimintaa.

Eräs anonyyminä pysyttelevä nainen kertoi poliisille perustaneensa pariskunnalle joukkorahoituksen GoFundMe-sivustolle Geoffreyn äidin pyynnöstä. Pari sai keräyksen avulla 600 dollarin arvosta rahaa ja lahjoja. Rahaa kerättiin muun muassa hautajaisiin.

– Tämä on varsin halveksittavaa, totesi Pennsylvanian poliisilaitoksen edustaja Steve Limani.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

0:28
Millainen on epävakaa persoonallisuushäiriö? Videolla vastaus.

Lähteet: ABC News9News, Metro, WTAE-TV

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja