Töpselihybridi toimii monelle "porttihuumeena" – 83 prosenttia ladattavilla ajavista hankkimassa seuraavaksi täyssähköauton

Sähköauto voi toimia kotitalouden virtapankkina 3:45
KATSO MYÖS: Sähköauto ja V2G-laturi voivat auttaa säästämään sähkölaskussa, mutta kuinka isosta säästöstä puhutaan? Virran energiapalveluista vastaava johtaja Juha Karppinen kertoo myös, mitä järjestelmän asentaminen vaatii ja mitä laitteet maksavat.

Sähköautoilun suosio kasvaa kohisten hybrideillä ajavien keskuudessa, latausverkosto K-Latauksen asiakaskyselyn tuloksista voi päätellä.

Ylivoimainen enemmistö K-Latauksen asiakkaista aikoo hankkia seuraavaksi täyssähköauton. Asia käy ilmi Keskon teettämästä asiakaskyselystä, johon vastasi yhtiön tiedotteen mukaan vajaat 3 700 latausasiakasta.

Vastanneista 60 prosenttia ajoi tällä hetkellä täyssähköautolla, mutta peräti 83 prosentille sähkö on seuraavaa autoa hankkiessa ensisijainen vaihtoehto. Yksikään kyselyyn vastannut asiakas ei aikonut ostaa seuraavaksi bensiini- tai dieselautoa. 

Kiinnostus täyssähköautoilua kohtaan on noussut reilussa vuodessa lähes 20 prosenttiyksikköä. Viime vuoden keväällä toteutetussa vastaavassa kyselyssä 64 prosenttia vastaajista uskoi vaihtavansa seuraavaksi täyssähköautoon.

Muutos näkyy ennen kaikkea hybridillä ajavien keskuudessa. 61 prosenttia hybridikuskeista uskoo tällä hetkellä vaihtavansa seuraavaksi täyssähköautoon, kun vuosi sitten tätä mieltä oli 43 prosenttia.

– Tulokset piirtävät vaikuttavaa kuvaa täyssähköautoilijoiden tyytyväisyydestä valintaansa. Näyttää siltä, että moni hybridilläkin ajava on niin vakuuttunut autonsa sähköisestä puolesta, että olisi seuraavaksi kiinnostunut vaihtamaan täyssähköautoon, K-Latauksen johtaja Tom von Bonsdorff kertoo tiedotteessa.

Muiden kuin ladattavilla ajavien keskuudessa suhtautuminen sähköautoihin on vielä nihkeää. Kerroimme syyskuussa markkinapaikka Torin pohjoismaisesta selvityksestä, jonka mukaan yli puolet suomalaisista ei ostaisi seuraavaksi autokseen sähköautoa, vaikka se maksaisi saman verran kuin vastaava bensa-auto.

Lähteet: K-Lataus, Tori

Lue myös:

    Uusimmat