TOP 10: Nämä ovat maailman kauneimmat paratiisikohteet

Kukapa ei haluaisi matkustaa kerran elämässään todelliseen paratiisiin? Näissä matkakohteissa sielu lepää.

Seychellit

Seychellit sijaitsevat Intian valtamerellä lähellä Afrikan itärannikkoa. Seychelleihin kuuluu yli sata saarta, jotka ovat täynnä täydellisiä rantoja kristallinkirkkaiden vesien äärellä. Kohteen luonto on ainutlaatuista.

Ainoat miinuspuolet näissä paratiisisaarissa ovat kallis hintataso ja suppeat ostosmahdollisuudet.

Malediivit

Malediivit on noin 800 kilometriä pitkä saarijono Intian valtameressä Sri Lankan kupeessa. Saariryhmään kuuluu 1190 saarta. Niitä ympäröivät koralliriutat ja turkoosit laguunit. Saaret ovatkin snorklaajan unelma. Pinnan alla voi törmätä jos jonkinlaisiin mereneläviin. Malediivit on rauhalinen luontokohde, ostosmahdollisuudet ovat suppeat.

Fidzi

Fidzi-saaret sijaitsevat Tyynellämerellä. Fidziin kuuluu 322 saarta, mutta vain kolmasosa saarista on asutettuja. Fidziltä löytyy jokaiselle jotakin, saarilla onnistuu sekä rauhallinen että toiminnallinen loma. Sukellus on tietenkin mielenkiintoisin aktiviteetti näillä Tyynenmeren helmiksi kutsutuilla saarilla.

Tahiti

Nämä tuliperäiset saaret Tyynellämerellä ovat maanpäällinen paratiisi, jossa turisteille riittää jos jonkinlaista tekemistä. Ystävälliset paikalliset, eksoottiset kasvit ja tietenkin vedenalainen maailma saavat Tahitin kukoistamaan vuodesta toiseen.

Bali

Herkullinen ruoka, tulivuori, temppelit, surffaukseen sopivat rannat ja paikallisten vieraanvaraisuus saavat turistit äänestämään Balin yhdeksi maailman kauneimmista saarista lähes joka vuosi. Aktiivista lomaa paratiisisaarella kaipaaville Bali on loistava matkakohde.

Kauai

Tuliperäinen Kauai on Hawaijin neljänneksi suurin saari. Kauai on täynnä koskematonta luontoa, jonne ei ole rakennettu edes teitä. Vuoret, sademetsät ja niiden keskeltä paljastuvat vesiputoukset ovat kokemisen arvoisia.

Mauritius

Mauritius on saarivaltio, joka sijaitsee Intian valtameressä Madagaskarista itään. Saari on pieni, ja se tunnetaan hotelleista, joissa palvelu on yksilöllistä ja erinomaista. Mauritius on rauhallinen lomakohde, jossa häliseviin turistilaumoihin ei törmää. Sukelluksen lisäksi myös kalastukselle ja golfille on saarella erityisen hyvät puitteet.

Lähteet: travelworth.com, hubpages.com

Studio55.fi/Tuuli Lindgren

Kuvat: Colourbox.com, Lehtikuva

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran tammikuussa 2011.

Lue myös:

    Uusimmat