Mainos

Töölön pankkiryöstössä yllätyskäänne: Pankkivirkailijaa esitetään vapautettavaksi

Poliisi on pidättänyt keskiviikon ja torstain välisenä yönä vielä yhden henkilön Helsingin Tullinpuomin Osuuspankin ryöstöön liittyen. Samalla rikosnimike muuttui uudelleen ryöstöksi.

Poliisi otti aiemmin pidätettyjen lisäksi kiinni pääkaupunkiseudulla asuvan 37-vuotiaan suomalaismiehen, joka vangittiin viikonloppuna epäiltynä osallisuudesta rikokseen.

Tutkimusten mukaan 37-vuotias mies oli kirjoittanut ryöstössä käytetyn uhkausviestin ja kuljettanut ryöstön tekijän pankkiin. Suomalaismies oli odotellut autossaan pankin läheisyydessä.

Rahat haltuunsa saanut 24-vuotias turkkilaismies jätti rikoksen teossa käytetyt vaatteet ja rahat suomalaismiehen autoon ja poistui itse julkisilla kulkuneuvoilla keskustaan.

Suomalaismies oli hävittänyt tekovaatteet ja toimittanut rahasaaliin ryöstön tehneen turkkilaismiehen 23-vuotiaalle serkulle. Tämä 23-vuotias turkkilaismies on ollut rikoksen suunnittelija ja toteutuksen toimeenpanija. Hän oli pitänyt valtaosan ryöstösaaliista itsellään ja antanut siitä osan serkulleen ja autokuskina toimineelle suomalaismiehelle.

Rikoksen motiivi on poliisin mukaan 23-vuotiaan turkkilaismiehen rahantarve.

Pankkivirkailijaa epäillään tekijän suojelemisesta

Poliisin mukaan näyttää varsin ilmeiseltä, että pankkivirkailija ei ollut mukana rikoksessa. Hän oli kuullut mahdollisen ryöstön olevan tekeillä, mutta ei ollut ottanut tätä täysin todesta.

Kun virkailija havaitsi tuntemansa turkkilaismiehen tulevan pankkiin, hän oli pelästynyt ja olettanut olevansa hengenvaarassa. Hän oli luovuttanut ryöstäjälle rahaa. Poliisi ei toistaiseksi kerro, mistä virkailija ja ryöstäjä tunsivat toisensa.

Pankkivirkailija ei kertonut tietojaan poliisille ennen kuin joutui itse pidätetyksi ja epäillyksi osallisuudesta rikokseen.

Esitutkinnan perusteella turkkilaismiehiä ja suomalaista miestä voidaan todennäköisin syin epäillä ryöstöstä aiemmin oletetun törkeän varkauden asemesta, koska rikoksessa on väkivallalla uhkaamalla saatu huomattava summa rahaa pankista.

Pankkivirkailijaa puolestaan epäillään rikoksentekijän suojelemisesta, koska tietojen salaaminen edisti rikoksentekijöiden pakoa ja samalla rahasaaliin katoamista.

Vangittuna ollutta pankkivirkailijaa ja ryöstössä mukana ollutta suomalaismiestä esitetään vapautettavaksi, koska heidän osaltaan vangitsemisen perusteita ei enää ole.

Kahta muuta vaaditaan pidettäväksi vangittuina pääkäsittelyyn asti, koska vangitsemisen edellytykset heidän osaltaan ovat olemassa.

Noin puolet saaliista kadoksissa

Poliisi on onnistunut tutkinnan aikana saamaan takaisin noin puolet ryöstösaaliista.

Esitutkinnan oletetaan valmistuvan nopeasti, mahdollisesti jo noin kahden viikon kuluessa. Asia tullee esille Helsingin käräjäoikeudessa todennäköisesti jo lokakuun loppupuolella syyteharkinnan valmistuttua.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.