Mainos

Töölön pankkiryöstäjä myöntää teon – saalis yli 14 000 euroa

Elokuussa Nordean pankkikonttorin Helsingin Töölössä ryöstänyt mies on myöntänyt teon.

Asian pääkäsittely alkoi tänään Helsingin käräjäoikeudessa.

Mustaan huppariin ja farkkuihin pukeutunut syytetty ei kuitenkaan tunnustanut törkeää ryöstöä, vaan myönsi syyllistyneensä tavalliseen ryöstöön. Syyttäjä vaatii 31-vuotiaalle miehelle rangaistusta törkeästä ryöstöstä muun muassa siksi, että ryöstäjä uhkasi pankin henkilökuntaa suurella keittiöveitsellä. Mies ryyditti uhkauksiaan sanallisesti.

Käräjäoikeudessa todistajina olleet pankin työntekijät sanoivat, että mies uhkasi viiltää "kurkut auki". Tämän syytetty kiisti, mutta tunnusti uhanneensa viiltämisellä. Syytetty sanoi tarkoittaneensa ranteita.

Mies sai saaliiksi yhteensä 14 265 euroa. Hän jäi kiinni alle puoli tuntia ryöstön jälkeen, mutta saalista ei ole saatu takaisin. Syytetty kertoi oikeudessa, että hän luovutti saaliin toiselle henkilölle pian ryöstön jälkeen.

Ennen ryöstöä mies varasti lähistöltä polkupyörän, jolla hän pakeni teon jälkeen. Tämänkin teon mies tunnusti, mutta piti sitä vähäisenä. Syytetyn asianajaja perusteli oikeuskirjallisuuteen vedoten, miksi ryöstöä ei voi pitää törkeänä, vaikka siinä käytettiin suurta veistä.

Syytetty vaikeni poliisikuulusteluissa esitutkinnan aikana. Hänellä on MTV3 Uutisten saamien tietojen mukaan värikäs rikostausta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.