Mainos

Töölön matkatoimiston rikostutkinta valmistui

Poliisi epäilee rikoksesta seitsemää matkatoimiston entistä johtajaa tai työntekijää. Epäilty kirjanpidon vääristely on poliisin mukaan alkanut 90-luvun alussa ja jatkunut kevään 2005 konkurssiin saakka.

Töölön matkatoimiston konkurssin rikostutkinta on saatu päätökseen, ja juttu etenee loppulausuntojen jälkeen syyttäjälle syyteharkintaan. Poliisi epäilee rikoksesta seitsemää matkatoimiston entistä johtajaa tai työntekijää.

Epäiltyinä ovat entinen hallituksen puheenjohtaja sekä talousjohtaja, joita epäillään kirjanpitorikoksesta, törkeästä velallisen epärehellisyydestä ja törkeästä petoksesta.

Epäiltyyn kirjanpitorikokseen liittyy myös kaksi työntekijää, ja törkeään petokseen osallisena on kuultu yhtä entistä toimitusjohtajaa. Tilintarkastajia epäillään luottamusaseman väärinkäytöstä.

Suomen suurimpiin matkatoimistoihin lukeutunut Töölön matkatoimisto hakeutui konkurssiin keväällä 2005. Yhtiö kertoi tuolloin, että konkurssin syynä ovat taloudelliset väärinkäytökset.

Epäilty tilinpäätöksen manipulointi eli kirjanpidon vääristely on poliisin mukaan alkanut 90-luvun alussa ja jatkunut vuosittain konkurssiin asti.

Töölön matkatoimiston ex-johtajia vastaan on jo aiemmin noussut syytteitä, jotka liittyvät jutun sivuhaaroihin ja -yhtiöihin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.