Mainos

Tonavan tulvat eivät hellitä

Tuhansia ihmisiä uhkaa tulvaevakko Romaniassa ja Bulgariassa.

Jopa 10 000 ihmistä saatetaan joutua evakuoimaan tulvien tieltä Romaniassa, kertovat maan viranomaiset. Tonavan tulvimisen takia jouduttiin tänään jo evakuoimaan yli 5 000 ihmistä Doljin alueelta Etelä-Romaniasta.

Lisäevakuoinnit ovat mahdollisia, jos Tonavan rantavallit murtuvat. Romanian ympäristöministeri Sulfina Barbu on kehottanut ihmisiä noudattamaan jo annettuja evakuointikehotuksia.

Barbun mukaan Tonavan rantavallit eivät todennäköisesti pysty enää pidättelemään veden nousua Caormanin, Crisanin ja Slinan kaupungeissa.

Unkarin tulvavahingot yli 150 miljoonaa euroa

Romanian naapurimaassa Unkarissa tuhannet ihmiset eivät ole suostuneet lähtemään tulvien uhkaamilta alueilta viranomaisten kehotuksista huolimatta. Jasz-Nagyukun-Szolnokin alueella kodeistaan on lähtenyt vain vajaat 800 ihmistä, vaikka evakuointikehotus on annettu 4 500 ihmiselle Korosjoen tulvien takia. Alue sijaitsee 150 kilometriä etelään Budapestista.

Myös Tiszajoen, Tonavan sivujoen, pinnan pelätään nousevan niin ylös, että se yltää Szegedin kaupungin kaduille. Viranomaiset ovatkin määränneet alueelle yli 25 000 pelastustyöntekijää rakentamaan suojavalleja.

Unkarin hallitus arvioi, että tulvavahingot nousevat toukokuun loppuun mennessä ainakin 152 miljoonaan euroon.

Unkarin ja Romanian lisäksi evakuointeihin on ryhdytty Tonavan tulvien takia myös Serbiassa ja Bulgariassa. Virallisten lukujen mukaan Bulgariassa on kodeistaan joutunut lähtemään vain 70 ihmistä, mutta epävirallisten arvioiden mukaan yli 2 000 ihmistä on paennut tulvien tieltä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.