Tommi Mäkinen: Näillä kuskeilla voimme jatkaa pitkälle tulevaisuuteen – halusimme Tänakin jo täksi kaudeksi

Toyotan MM-rallitalli ilmoitti tänään solmineensa ensi kaudesta käynnistyvän kuskisopimuksen Ott Tänakin kanssa. Tallipäällikkö Tommi Mäkisen mukaan kontrahti on kaksivuotinen, ja Toyota voi jatkaa ensi kauden kuskikolmikollaan pitkään.

Toyotalla jatkavien Jari-Matti Latvalan ja Esapekka Lapin sopimukset ovat kaksivuotisia optioiden kera. Ensi kaudella käynnistyy kummankin toinen vuosi tallissa. 

Tänakin Toyota olisi halunnut jo täksi kaudeksi, mutta virolaiskuski jatkoi vielä vuoden M-Sportilla.

– Näen meidän miehityksen sellaisena, että se voi olla aika pitkälle tulevaisuuteen samannäköinen, Mäkinen sanoo MTV Sportille.

Mäkinen ryhtyy samaan hengenvetoon pohtimaan, että ensimmäisenä kolmikosta saattaa lopettaa kokenein mies Latvala, 32, joka ajoi ensimmäisen MM-rallinsa jo vuonna 2002.

– Jos katsotaan Jari-Matin uraa, se on ollut jo erittäin pitkä. Vauhtia hänellä on ihan mahtavasti, mutta jossain kohtaa hän saattaa... en tiedä, kuinka kauan hän jatkaa. Mutta tiedän homman siitä, kun olen itsekin ollut siellä (ajamassa MM-rallia). Tuolla ajo- ja kilometrimäärällä mitä Jari-Matti on ollut mukana, olin jo siinä kohtaa lyönyt hanskat tiskiin, neljä maailmanmestaruutta kuljettajana voittanut Mäkinen niputtaa.

Tommi Mäkinen lupailee uutisia Toyotan rallisuunnitelmista 9:22

Lue myös:

    Uusimmat