Tomi Björck vinkkaa: Tee tätä pääsiäisenä perinteisen lampaan sijaan

Perinteisen pääsiäislampaan sijaan juhlapöytään voi pyhiksi valmistaa herkullista makkaraa, vinkkaa huippukokki Tomi Björck.

Televisiosta tuttu keittiömestari Tomi Björck aikoo itse viettää pääsiäisen pyhät uudessa Farang-ravintolassaan Tukholmassa. Björckin mukaan Helsingistä tuttu ravintola on saanut naapurimaassa erittäin lämpimän vastaanoton.

– Todella hyvin on mennyt ja asiakkaita on riittänyt. Olen itse koko pääsiäisen töissä, joten se menee aika aasialaisissa merkeissä, Björck kertoo.

Jos pääsiäispöytään haluaa hieman uutta twistiä, kannattaa Björckin mukaan harkita perinteisen lammaspaistin sijaan esimerkiksi lammasmakkaraa.

– Lammasmakkara voisi olla hyvä vaihtoehto perinteiselle pääsiäislampaalle. Makkaran tekeminen on kivaa puuhaa ja siinä on pääsiäisen pyhille vähän tekemistä. Itse tehty Merguez-makkara on todella hyvää. Siihen tulee tuoreyrttejä ja kuivia mausteita mukaan.

Tomi Bjöck vieraili Makuja-keittiössä viime kesänä ja valmisti herkullista Merguez-makkaraa. Katso videolta Tomin vinkit makkaran ja lisukkeiden valmistamiseen:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Petra Kiiski/MTV3

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja