Tomek Valtonen saamassa mielenkiintoisen maajoukkuepestin

Perrin palaa JYPiin 1:56

Vaasan Sportia neljä viime kautta luotsannut Tomek Valtonen on siirtymässä synnyinmaansa Puolan jääkiekkomaajoukkueen ja puolalaisen pääsarjajoukkue Podhala Nowy Targin päävalmentajaksi.

Videolla Tulosruudun maanantain SM-liigajuttu Eric Perrinin paluusta JYPiin.

Puolalainen Hokej.net-sivusto uutisoi, että heidän saamansa tieto Valtosen tuplasopimuksesta on varma ja kontrahti ollaan allekirjoittamassa piakkoin. Sivuston mukaan kyse on 2+2-vuotinen pestistä.

MTV Sport tavoitti Valtosen puhelimitse maanantai-illan aikana. Valtonen kertoi olevansa palaverissa, ja pystyi kommentoimaan aihetta lyhyesti.

Pitävätkö tiedot siitä, että siirryt Puolan jääkiekkomaajoukkueen ja Podhala Nowy Targin päävalmentajaksi, paikkansa?

– Kaikki on auki. Ei ole mitään vielä, Valtonen sanoi.

Onko Hokej.netin uutisella mitään pohjaa?

– Voi sillä vähän olla jotain, mutta kaikki on auki enkä ole päätöksiä tehnyt vielä, Valtonen myönteli ja kierteli.

Valtonen palasi asiaan myöhemmin toisessa puhelussa. Hän myönsi, että hän on ollut Puolassa viime päivät ja että Puolassa ollaan kiinnostuneita solmimaan hänen kanssaan valmentajasopimus.

Mitkä asiat ratkaisevat, otatko tarjouksen vastaan vai et?

– Muut tarjoukset ja kokonaispaketti. Ei tässä mikään kiire ole todellakaan.

Valtonen ei halunnut avata sitä, onko hänellä pöydällä muita tarjouksia. 

Miltä tuplapesti synnyinmaassasi Puolassa kuulostaisi?

– Se riippuu olosuhteista ja siitä kokonaispaketista, Valtonen kiteytti.

Sport-pesti päättyi jumbosijaan

Valtonen, 38, syntyi Puolassa vuonna 1980 puolalaiselle äidille ja suomalaiselle isälle, mutta hän muutti jo neljävuotiaana Suomeen Kiteelle.

Pelaajauransa jälkeen Valtonen on toiminut 2010-luvun vaihteesta lähtien valmentajana. Kesken SM-liigakauden 2013–2014 Valtonen siirtyi Tomi Lämsän tilalle Jokerien päävalmentajaksi, ja tätä seuraavina sesonkeina hän luotsasi Vaasan Sportia.

Valtosella oli sopimus Sportin kanssa myös ensi kaudesta, mutta seura tiedotti maaliskuussa, että se on purettu yhteisymmärryksessä.

Kulunut kausi oli Sportille vaikea, ja Valtonen sai joukkueen kehnoista esityksistä osakseen myös rutkasti kritiikkiä. Sport jäi 15 joukkueen sarjassa viimeiseksi.

Valtosen aikana Sport selviytyi kerran pudotuspeleihin: vaasalaisjoukkue putosi keväällä 2016 pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella "säälipleijareissa" TPS:lle otteluvoitoin 0–2.

Juttua päivitetty kello 21.56 Valtosen lisäkommenteilla.

Lue myös:

    Uusimmat