Tom Hanks lounastaa DDR:n kommunistijohtajan kanssa

Hollywood-näyttelijä Tom Hanks, 46, lensi tällä viikolla Berliiniin tapaamaan Itä-Saksan viimeistä kommunistijohtajaa Egon Krenziä. Hanksin vierailun syynä oli hänen tuleva roolihahmonsa, johon hän toivoi Krenziltä lisävalaistusta.

Egon Krenz, 65, on tätä nykyä suorittamassa kuuden ja puolen vuoden vankeustuomiotaan saksalaisessa avovankilassa. Berliner Morgenpost -lehden mukaan Hanks kutsui Krenzin syömään kanssansa, ja he puhuivat Hanksin roolihahmosta, yhdysvaltalaisesta country-laulaja Dean Reedistä, jonka ystävä Krenz oli.

Dean Reed muutti Yhdysvalloista Itä-Saksaan vuonna 1972 rakastuttuaan itäsaksalaiseen näyttelijätär Renate Blumeen. Hän meni Blumen kanssa naimisiin ja eli Itä-Saksassa vuoteen 1986, jolloin hänet löydettiin autostaan surmattuna.

Itä-Saksan viranomaiset ilmoittivat tapahtuman ensin onnettomuudeksi ja lopulta itsemurhaksi. Reedin lesken ja ystävien mukaan tämä oli kuitenkin halunnut pois maasta, ja he uskovat Itä-Saksan salaisen palvelun Stasin murhanneen hänet tästä syystä. Tapaus ei ole ratkennut tähän päivään mennessä.

Krenzin asianajajan mukaan Krenz ei ole mukana elokuvan tuottamisessa, eikä hän aluksi edes tiennyt, kuka Tom Hanks on.

Lue myös:

    Uusimmat