Mainos

Toiveet eloonjääneistä hiipuvat Gambian rannikolla

Afrikan länsirannikolla tapahtuneessa laivaturmassa pelätään kuolleen yli 600 ihmistä. Pelastustyöt ovat yhä käynnissä.

Satojen ihmisten pelätään hukkuneen senegalilaisen matkustajalautan upottua Gambian rannikolla. Lähes 800:aa matkustajaa kuljettanut lautta La Joola upposi myrskyssä Atlantilla varhain Suomen aikaa.

Viranomaisten mukaan turmasta on pelastettu 102 ihmistä hengissä ja ruumiita on löytynyt 300. Turma näytätä muodostuvan yhdeksi pahimmista maailmassa sattuneista matkustajalauttaonnettomuuksista.

Uhrien etsintöjä jatkettiin tänään, mutta eloonjääneiden löytymisestä oli vähän toiveita. Kalastusalusten lisäksi etsintöihin osallistui kolme armeijan alusta sekä Ranskan armeijan helikopteri. Uhreja yritettiin armeijan mukaan etsiä myös hylystä. -Alus ei ole uponnut kokonaan, armeija, joka myös vastasi matkustajalautan liikennöinnistä, ilmoitti tiedonannossaan.

Matkustajalistan mukaan aluksessa, joka oli rakennettu 550 matkustajalle, oli 796 matkustajaa. Heistä suurin osa oli Senegalista ja Guinea-Bissausta. Eurooppalaisia joukossa oli runsaat 20.

Alus oli onnettomuuden sattuessa matkalla Senegalin eteläosassa sijaitsevasta Casamancen maakunnasta Ziguinchorista maan pääkaupunkiin Dakariin. -Kaikki tapahtui niin nopeasti. Alus kääntyi kumoon alle viidessä minuutissa, merestä pelastettu Moulay Badgi kertoi.

Sadat ihmiset jäivät loukkuun aluksen sisään. Alus kaatui niin äkisti, että kannellakaan oleskelleet matkustajat eivät ehtineet pukea päälleen pelastusliivejä. Kaatuneen alukseen köliin tarrautuneet ihmiset joutuivat odottamaan pari tuntia ennen ensimmäisen kalastusaluksen ilmaantumista apuun.

Sadat matkustajien omaiset odottivat tietoja eloonjääneistä Dakarin satamassa, minkä läheisyyteen oli perustettu ensiapukeskus. Jotiakin elonjääneitä kuljetettiin myös Gambian satamiin. Tänään mereltä palanneilla kalastusaluksilla oli enemmän ruumiita kuin eloonjääneitä. -Edes joitakin on pelastettu, mutta se ei ole mitään verrattuna katastrofin laajuuteen, pelastustyöntekijä Achille sanoi Dakarissa.

(MTV3-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.