Toista Vantaan vankilan sellimurhasta syytettyä epäillään törkeän pahoinpitelyn yrityksestä – riehui oikeussalissa veitsenkaltainen esine kädessään

Murhasta ja törkeistä raiskauksista syytetty alkoi riehumaan käräjäoikeudessa Vantaalla 1:07
Murhasta ja törkeistä raiskauksista syytetty alkoi riehumaan käräjäoikeudessa Vantaalla.

Vantaan sellimurhan oikeudenkäynnissä riehunutta 24-vuotiasta syytettyä epäillään törkeän pahoinpitelyn yrityksestä. Toukokuinen käsittely jouduttiin heti alussa keskeyttämään hetkeksi, kun mies nousi paikaltaan ja vaikutti yrittävän hyökätä jonkun kimppuun. Hänellä oli kädessään muovinen veitsenkaltainen esine.

Vartijat ja poliisit taltuttivat miehen saman tien, eikä hän ehtinyt kohdistaa mahdollista väkivaltaa kehenkään. Oikeussalissa oli tapahtumahetkellä jutun asianosaisten lisäksi runsaasti mediaa ja yleisöä.


Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tero Tyynelä Itä-Uudenmaan poliisista vahvistaa, että esitutkinta on käynnissä, muttei halua tässä vaiheessa kommentoida yksityiskohtia kuten sitä, kenen poliisi epäilee olleen miehen aiottuna kohteena. Tuoreeltaan tapahtuneen jälkeen poliisista arvioitiin, että miehen viha kohdistui ilmeisesti toisaalla salissa istuneeseen kanssasyytettyyn.

–  Meillä on varsinainen tutkinta vielä aika lailla odotuksessa. Katsotaan ensin, miten käräjäoikeuden päätös tästä varsinaisesta asiasta tulee menemään, Tyynelä sanoi.

Käräjäoikeus määräsi kesäkuussa molemmat syytetyt mielentilatutkimukseen, joka on edelleen kesken. Sen jälkeen käräjäoikeus antaa lopullisen tuomionsa murhasyytteistä.

Pelotteliko 24-vuotias nuoremman syytetyn ottamaan teon yksin kontolleen?

Murhasta syytetään 24-vuotiaan miehen lisäksi 19-vuotiasta miestä. Uhri oli parikymppinen mies, joka oli miesten kanssa samassa matkasellissä Vantaan vankilassa.

Syyttäjien mukaan syytetyt kohdistivat uhriin kidutuksenomaista väkivaltaa ja nöyryyttivät tätä noin kahden vuorokauden ajan. Murhan lisäksi miehiä syytetään uhrin törkeistä raiskauksista.

Oikeudenkäynnin toisena päivänä 19-vuotias syytetty sanoi oikeudessa, ettei vanhempi syytetty liity uhrin kuolemaan millään tapaa. Syyttäjä kysyi häneltä tuolloin, vaikuttiko hänen kertomaansa se, että vanhempi syytetty oli käyttäytynyt uhkaavasti salissa. 19-vuotias kiisti tämän.

Syytettyjen käytös oli oikeudenkäynnissä muutenkin poikkeuksellista. He huutelivat kesken kuulemisten sekä näyttivät erilaisia käsimerkkejä sekä toisilleen että muille todistajille. Tämän takia molemmat heistä laitettiin seuraamaan osa käsittelystä videoyhteyden välityksellä niin, etteivät he itse näkyneet saliin.

24-vuotias syytetty kiistää täysin osallisuutensa uhrin kuolemaan. Hän on myöntänyt osan väkivallasta ja katsoo syyllistyneensä törkeään pahoinpitelyyn.

Lue myös:

    Uusimmat