Vantaan sellimurhasta syytetyn muoviterä oli itse kyhätty – poliisi selvittää, miten vanki onnistui salakuljettamaan sen oikeuteen

Murhasta ja törkeistä raiskauksista syytetty alkoi riehumaan käräjäoikeudessa Vantaalla 1:07
Murhasta ja törkeistä raiskauksista syytetty alkoi riehua käräjäoikeudessa Vantaalla. Katso video, kun vartijat pääsivät riehujaan käsiksi.

Poliisin mukaan Vantaan sellimurhasta syytetyn oikeuteen salakuljettama terä oli itsetehty. Viranomaiset selvittävät nyt, miten salakuljetus onnistui.

Vantaan vankilan sellimurhasta syytetty 23-vuotias mies järjesti käräjäoikeudessa eilen välikohtauksen, kun hän veti esiin itsetehdyn muovisen terän oikeuskäsittelyn aluksi.

Oikeudessa paikalla olleiden mukaan vaikutti siltä, että mies yritti hyökätä jonkun kimppuun.

Paikalla olleet neljä vartijaa ja poliisi reagoivat tilanteeseen nopeasti, taltuttivat rimpuilevan miehen ja laittoivat tämän rautoihin. Istunto jatkui pienen tauon jälkeen.

Itä-Uudenmaan poliisi on aloittanut esitutkinnan välikohtaukseen liittyen. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Minkkinen kertoo, että syytetyn mukana ollut terä oli itsetehty.

– Väline on ollut itsetehty muovinen esine, jonka toisessa päässä oli terä, Minkkinen kertoo MTV Uutisille.

Tutkinnanjohtajan mukaan syytetty oli valmistanut muoviterän etukäteen, eli ei vasta juuri oikeuteen lähtiessään. Tapausta tutkitaan törkeän pahoinpitelyn yrityksenä.

Poliisi ei ole saanut vielä selvitettyä, miten mies oli kätkenyt terän saadakseen sen kuljetettua oikeussaliin.

Minkkisen mukaan 23-vuotias oli huutanut jotain ennen terän esiin vetämistä. Epäselväksi on jäänyt, oliko huuto osoitettu oikeudessa hänen kanssaan matkasellimurhasta syytetylle 19-vuotiaalle miehelle. Ainakin poliisi uskoo, että 23-vuotiaan vihan todennäköisenä kohteena oli juurikin kyseinen mies.

– Jotain mies huusi. En pysty varmuudella sanomaan mitä.

Riehumaan alkanut syytetty tuotiin vankilasta

Kaksikkoa syytetään tammikuussa tapahtuneesta murhasta ja henkirikoksen uhrin törkeästä raiskauksesta. Syytteiden mukaan miehet kohdistivat uhriin poikkeuksellisen julmaa ja pitkäkestoista väkivaltaa Vantaan vankilan matkasellissä noin kahden vuorokauden ajan.

Väitettynä motiivina oli uhrin rikostausta. Mies oli tuomittu kahdesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, joskin tämän uhrit olivat todellisuudessa vanhempia kuin mitä henkirikoksesta syytettyjen miesten on kerrottu luulleen.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden hallintojohtaja Jennimari Huovinen kommentoi MTV:lle eilen, että 23-vuotias syytetty oli tuotu oikeuteen vankikuljetuksella Riihimäen vankilasta, jonne hänet on sijoitettu. Huovisen tiedossa ei ole, viettikö syytetty yön Vantaan vankilassa ennen oikeudenkäyntiä vai tuotiinko hänet käräjäoikeuteen suoraan Riihimäeltä.

– Hänet on kuljetettu suoraan vankilasta oikeuteen. Hän on salakuljettanut veitsen tiettävästi vankilasta. Kyse ei ollut teräaseesta, vaan muovisesta selliveitsestä. Sen tarkemmin en vielä tiedä esineestä, eli se voi olla myös vangin itsensä tekemä muovinen esine, Huovinen kommentoi eilen.

Vangit tuodaan oikeuteen eri kautta kuin yleisö eikä heille Huovisen mukaan tehdä oikeudessa erillistä turvatarkastusta. Käräjäoikeuksissa vangit eivät myöskään kulje sisään metallinpaljastinten läpi.

Lue myös:

    Uusimmat