Muuttiko Vantaan sellimurhasta syytetty kertomustaan kanssasyytetyn riehumisen takia? Syyttäjä ei yllättynyt: "Tässä on selkeä syy"

Vantaan sellimurhasta syytetyt muuttivat kertomuksiaan oikeudessa – näin asiaa arvioi syyttäjä 3:50
Näin syyttäjä arvioi syytettyjen kertomuksia.

Vantaan matkasellisurman oikeudenkäynti on jatkunut tänään Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa syytettyjen kuulemisella. 19-vuotiasta Abshir Diini Muyeta ja 23-vuotiasta Perttu Oskari Pyynöstä syytetään kolmannen vangin julmasta ja raa'asta murhasta Vantaan vankilan matkasellissä tammikuussa. Lisäksi kumpaakin miehistä syytetään uhrin törkeästä raiskauksesta.

Miehet olivat syyttäjän mukaan kiduttaneet uhria jopa kahden vuorokauden ajan ennen tämän kuolemaa. Vankilan henkilökunta ei jostain syystä ollut huomannut tätä.

Muye kertoi tänään oikeudessa melko avoimesti omista tekemisistään ja hän myönsi moninaisen väkivallan käytön 21-vuotiasta uhria kohtaan. Sen sijaan hän ei puhunut mitään Pyynösen osuudesta tekoon, vaikka hän oli kertonut siitä esitutkinnassa. Nyt hän väittää, ettei Pyynönen osallistunut uhrin tappamiseen ollenkaan.

Riehuminen vaikutti

Syyttäjän mukaan kertomuksen muuttumiseen vaikutti Pyynösen viime viikkoinen riehuminen oikeussalissa. Tuolloin Pyynönen otti esiin itse kyhäämänsä muovisen veitsen ja yritti hyökätä istunnon alussa Muyen kimppuun.

– Pidin tätä aika odotettavana tapahtumakulkuna, koska viime tiistaina Pyynönen nousi ylös ja hänellä oli teräase ja hän kohdisti Muyeen uhkaavan eleen. Olin varautunut, että Muye tulee kertomuksensa tällä tavalla muuttamaan, aluesyyttäjä Emilia Ilander-Raulahti sanoi oikeuden tauolla MTV Uutisille.

Syyttäjän mukaan on täysin selvää, että Pyynösen hyökkäävä ele vaikutti Muyen tämän päiväiseen käytökseen oikeussalissa.

– Tässä on selkeä syy, jonka kaikki pystyvät havaitsemaan. Ajattelisin, että se on kaikkien havaittavissa, että hän ei nyt kerro totuutta, Raulahti toteaa.

MTV paikalla: Vantaan sellimurhaa käsitellään jälleen oikeudessa – raportti käräjäoikeudesta 1:44
Oikeudenkäynnin turvajärjestelyjä tiukennettiin tänään. MTV Uutiset raportoi paikan päältä.

Lue myös:

    Uusimmat