Mainos

Toisinajattelija palautettiin Yhdysvaltoihin

Kiina on vapauttanut toisinajattelija Wang Bingzhangin ja palauttanut hänet takaisin Yhdysvaltoihin. 50-vuotias Wang lennätettiin Shanghaista Los Angelesiin eilen.

Wang saapui salaa Kiinaan perustaakseen maahan uuden, demokratiaa ajavan Oikeuspuolueen. Hän jäi kiinni viime perjantaina. Wang kertoi tänään puhelimitse Los Angelesista, ettei hän ollut yllättynyt vapaaksi pääsystään. Hänen mukaansa kiinalaisilla viranomaisilla oli kaksi vaihtoehtoa: joko tuomita hänet ankarasti tai hankkiutua hänestä nopeasti eroon.
-Nopea vapauttaminen voi olla merkki siitä, että kommunistipuolue on omaksumassa uusia toimintatapoja ja avautumassa, Wang arveli.

Yhdysvallat kertoi vähän ennen toisinajattelijan vapauttamista olevansa huolissaan hänen pidätyksestään. Wang sai Yhdysvalloista poliittisen turvapaikan kymmenen vuotta sitten. Wang ei halunnut kertoa tarkemmin uudesta puolueesta, jonka perustava kokous oli ollut määrä pitää tässä kuussa, eikä kommentoida sen kannatuksen laajuutta.
-Kiina tarvitsee vallankumouksen, Wang sanoi. Hän kertoi toivovansa, että vallankumous voisi olla rauhanomainen.

Kiina on vapauttanut myös toisen toisinajattelijan Yang Qinhengin, kertoi hongkongilainen ihmisoikeusryhmä tänään. Kiinalaiset viranomaiset pidättivät yhteensä neljä toisinajattelijaa Wangin Kiinaan tuloon liittyen.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.