Toisen lapsensa menettänyt Emmi Granlund kertoo Me Naisille kauhunhetkistään: Vauvaa ei yritetty pelastaa ja myös äiti oli hengenvaarassa

NHL-tähti Mikael Granlundin Emmi-vaimo kertoo Me Naisten haastattelussa siitä, kuinka perheen toinen lapsi syntyi kuolleena.

NHL-kiekkoilija Mikael Granlund ja vaimo Emmi Granlund ehtivät iloita sosiaalisessa mediassa siitä, että perheeseen oli määrä syntyä toinen pienokainen tänä vuonna.

Maaliskuun lopulla Emmi julkisti kuitenkin Instagramissa surulliset uutiset: pieni tytär oli syntynyt kuolleena.

– Pieni enkelimme syntyi tiistaina, eikä hänellä ollut lainkaan sykettä. Saamme toivoa siitä, että tiedämme hänen pitävän meistä huolta meidän suojelusenkelinämme, ja uskomme, että kaikelle on syynsä, Granlund kirjoitti.

Granlund kertoo nyt Me Naiset -lehden tuoreessa haastattelussa musertavasta kokemuksestaan. Hän kertoo lehdessä, että raskausviikkoja oli takana 23, kun hän joutui Yhdysvalloissa sairaalaan yhtäkkiä alkaneiden supistusten vuoksi.

Lääkäri oli aiemmin rauhoitellut Granlundia, jolla oli ollut jo pidemmän aikaa vuotoa ja huoli vauvan voinnista. Tilanne muuttui nopeasti sairaalassa.

– Yhtäkkiä kehotettiinkin, että nyt sinun kannattaa soittaa miehesi tänne. Vauva syntyy nyt. Minulle sanottiin suoraan, että koska kyseessä ovat niin aikaiset viikot, vauvaa ei edes yritetä pelastaa, kertoo Granlund, joka sanoo keskustelleensa myöhemmin suomalaislääkärin kanssa, joka oli todennut, että Suomessa vauva olisi ainakin yritetty pelastaa.

Kun Mikael ehti sairaalaan, parille kerrottiin, että myös Emmin henki voisi olla vaarassa.

– Mikael oli aivan hädässä, että minäkin voin kuolla siihen pöydälle.

Tytär syntyi lopulta ilman sykettä, ja myös Emmi pääsi seuraavana päivänä sairaalasta kotiin.

Yhdysvalloissa asuvalla pariskunnalla on ennestään yksi poika, helmikuussa 2019 syntynyt Milo. Pari vietti tänä kesänä ensimmäistä hääpäiväänsä.

Surullisten uutisten jälkeen Granlundeille satoi tukea sosiaalisessa mediassa. Emmi kiitti tuolloin seuraajiaan julkaisemalla Instagram-tililleen kuvan luontomaisemasta, jossa puun välistä välkkyy auringon säteet. 

– Elämä on niin odottamatonta. Kuka olisi uskonut, että se voi muuttua hetkessä? Viime viikkoni on ollut täynnä tunteiden kirjoa, mutta suurimman osan ajastani olen tuntenut itseni rauhalliseksi ja rakastetuksi. Uskon siihen, että kaikelle, mitä elämässä on jokin syy, vaikka sillä ei olekaan joskus järkeä. Kuten sanotaan, emme voi valita mitä tapahtuu, mutta voimme valita, miten siihen reagoimme, hän kirjoitti. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja