Toimitusjohtajan outo kuolema: Nämä seikat ovat yhä auki – huhu myrkkyviinasta levisi laajalle

Tieto opettajan vangitsemisesta miehensä murhasta epäiltynä tuli monelle forssalaiselle täytenä yllätyksenä, sillä monet luulivat hänen kuolleen ulkomailta tuotuun myrkylliseen alkoholiin. MTV Uutiset listasi neljä tärkeintä avointa kysymystä poikkeukselliseen murhaepäilyyn liittyen.

1 Kuolinsyy

Forssalaiset saivat pian juhannuksen jälkeen kuulla, että pienehkön mutta paikkakunnalla tunnetun yrityksen 51-vuotias toimitusjohtaja oli kuollut Venäjältä tai Virosta tuotuun myrkkyviinaan. Hän oli juonut myrkkyä juhannuksena mökillään, joutunut myöhemmin tehohoitoon ja kuollut 23. kesäkuuta.

Forssalainen nainen kertoo kuoleman puhuttaneen jo tuolloin laajasti ja erityisesti sen jälkeen, kun miehen koskettava kuolinilmoitus julkaistiin paikallislehdessä heinäkuun puolivälissä.

– Muistan, että puhuttiin kuoleman olleen yllättävä ja vastentahtoinen. Eli että hän ei ottanut myrkkyä tarkoituksella. Ihmiset varoittelivat toisiaan juomasta ulkomailta tuotua alkoholia.

Vaimoon liittyvät epäilyt tai tahallisen henkirikoksen mahdollisuus ylipäänsä eivät olleet tässä vaiheessa vielä lainkaan esillä. Poliisikin aloitti rikostutkinnan vasta sen jälkeen, kun kuolinsyytutkimus valmistui syksyllä. Nainen pohtii syytä tähän.

– Jos kerran on jo aiemmin epäilty, että kuolema johtui myrkytyksestä tai myrkkyviinasta, niin mikä kuolinsyytutkimuksen tuloksissa on saanut sitten marraskuussa erityisesti epäilemään henkirikosta?

Nainen kertoo tienneensä toimitusjohtajan ulkonäöltä, mutta vaimoa hän ei tunne lainkaan.

2 Motiivi

Perhe on asunut jo vuosien ajan Forssan seudulla sijaitsevalla pienellä paikkakunnalla. Kaksi lasta ovat jo aikuisia.

46-vuotias opettaja vangittiin viikko sitten todennäköisin syin miehensä murhasta epäiltynä, mikä tarkoittaa kahdesta vangitsemisen perusteesta vankempaa epäilyä. Juhannusaattona 19. kesäkuuta tapahtuneeksi epäillyn teon motiivista ei ole päätynyt tietoa julkisuuteen, ja koko rikostutkinta on vielä alkuvaiheessa. Motiivilla voidaan siis vain spekuloida.

Ennen miehen kuolemaa pariskunnalla oli ollut jo pitkään vireillä avioero. Hakijana oli ollut vaimo, joka oli jättänyt avioerohakemuksen käräjäoikeudelle viime helmikuussa.

Ennen epäiltyä murhaa nainen oli kertonut Facebook-sivuillaan pariskunnan palanneen yhteen. Avioerohakemusta ei ollut kuitenkaan vedetty pois, Kanta-Hämeen käräjäoikeudesta kerrotaan.

Pariskunnalla ei ollut avioehtoa. Miehen johtama, muun muassa laivojen sisätilojen rakenteita valmistava yritys, on kaupparekisteritietojen mukaan liikevaihdoltaan pieni mutta kohtuullisen vakavarainen. 

Nykyisin sen hallituksen puheenjohtajana toimii rikoksesta epäilty vaimo. 

3 Lemmikkikuolemat

Iltalehti kertoi aiemmin tällä viikolla, miten ystäväpiiriä oli kummastuttanut perheen molempien koirien kuoleminen myrkkyyn vain vähän ennen toimitusjohtajan kuolemaa. Pariskunnalla on kaksi aikuista lasta, ja toinen kuolleista koirista kuului perheen tyttärelle, toinen oli perheenisän oma koira. 

Poliisi on kiistänyt tutkivansa murhan yhteydessä eläinsuojelurikoksia.

4 Kiistääkö epäilty rikoksen?

Kaiken kaikkiaan poliisi on ollut poikkeuksellisen vaitonainen koko murhatutkinnasta. Yksi tärkeimmistä avoinna olevista kysymyksistä on opettajan kanta häntä koskeviin rikosepäilyihin.

Tutkinnanjohtaja Marko Mäkinen Hämeen poliisista ei kerro, onko epäilty esimerkiksi kiistänyt murhan tai henkirikoksen kokonaan, vaikka vangitsemisesta tulee kuluneeksi perjantaina viikko.

– Tulen tiedottamaan, kun on jotain tiedotettavaa. Tällä hetkellä minulla ei ole mitään tiedotettavaa, Mäkinen kommentoi torstaina lyhyesti MTV Uutisille.  

Käräjäoikeuden tietojen mukaan opettajaa avusti vangitsemisoikeudenkäynnissä asianajaja Vesa Alarotu, joka hänkin oli jutusta tiedusteltaessa eilen niukkasanainen.

– En voi kommentoida koko juttua. En edes sitä, olenko epäillyn asianajaja.

Uusimmassa Vinkkimiehet-jaksossa pureudutaan myös Forssan tapaukseen.

11:58

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja