Toimitusjohtaja Jussi Markkanen yritti tarjota itseään pelaajana SaiPan valmennusjohdolle: "Vastaus oli, ettei riitä"

SaiPan seuralegenda Jussi Markkanen valmistautuu ensimmäisiin SM-liigan pudotuspeleihin toimitusjohtajan roolissa. Hän lopetti pelaaja-uransa vuosi sitten.

SaiPa julkaisi Twitter-tilillään haastattelun Markkasen tunnelmista pudotuspelien alla. SaiPa kohtaa villi kortti -kierroksella Ilveksen.

– On tässä nytkin playoff-kutina päällä, Markkanen herutteli. 

Markkanen, 43, lopetti pitkän ja menestyksekkään uransa maalivahtina vuosi sitten SaiPan paidassa runkosarjaan. 

Markkanen kertoi, ettei hän ole pukenut lopettamisen jälkeen maalivahdin luistimia jalkaan kertaakaan. 

– Olen siirtynyt pelaajaksi. Tarjosin itseäni valmentajan kopissa, mutta vastaus oli, ettei riitä, Markkanen naureskeli. 

– Jääkiekkoa on kiva harrastaa, mutta maalille ei ole tehnyt mieli. 

SaiPan osaomistaja Markkanen aloitti toimitusjohtajana heti toukokuussa uran päättymisen jälkeen. Hän kuvaili kulunutta vuotta opettavaiseksi. 

– Hiljalleen on valaistunut, miten vaativa työ tämä on. Paljon pieniä juttuja ja päätöksiä hoidettavana. Omat hommat ovat kuitenkin selkiytyneet. 

Markkanen sanoi olevansa yllättynyt, miten moniin asioihin hän joutuu nykyisessä roolissaan ottamaan kantaa. 

– Onneksi meillä on ihmisiä, jotka tietävät omista asioistaan. Ei toimitusjohtajan tarvitse tietää kaikkea esimerkiksi ravintola-asioista, mutta hyvä on olla vähän kartalla. 

SaiPa on noussut ahdingosta SM-liigan vahvaan keskikastiin. Markkanen yrittää luotsata rakkaan seuransa kohti kärkeä. Hän puhuu viiden vuoden jaksosta.

– Esimerkiksi HPK, Ässät, KalPa ja JYP ovat olleet kaikki joskus pieniä. Sama voi tapahtua SaiPassa. Se on tavoite, että yhtenä vuotena kaikki natsaa. 

Alla Markkasen haastattelu kokonaisuudessaan. 

Lue myös:

    Uusimmat