Miksi Pekka Virta valitsi SaiPan? Mestariluotsilta tiukkasanainen muistutus MTV Urheilun haastattelussa – "Se ei olisi hedelmällinen alku yhteistyölle"

7:14
Miksi Pekka Virta valitsi SaiPan? Katso Virran mietteet videolta.

Tuore mestariluotsi Pekka Virta hyppää uuden projektiin pariin Lappeenrannassa kolmivuotisella sopimuksella. Mikä sai Lukon mestaruuteen johdattaneen Virran valitsemaan SaiPan? Konkariluotsi avasi päätöksen taustoja MTV Urheilulle.

Lukon ja Virran nelivuotinen projekti päättyi parhaalla mahdollisella tavalla kultaisiin mestaruusjuhliin. Tuore mestarivalmentaja hyppää Raumalta uuden ja kiehtovan projektin pariin SaiPaan kolmivuotisella sopimuksella.

Virta kertoo käyneensä SaiPan toimitusjohtaja Jussi Markkasen kanssa keskusteluja jo hyvissä ajoin. Lopulta osapuolet pääsivät yhteisymmärrykseen kolmivuotisesta projektista, jonka kippariksi Virta hyppää.

– Olen itse ihminen, joka viihtyy projektityyppisissä asioissa. Sen lisäksi, että puhutaan mitaleista ja voitoista, minulle tärkeä arvo on se matka. Se matka saada ihmiset innostumaan siitä asiasta. Toivon, että tämä kiekkokaupunki taas positiivisille raiteille, Virta summaa.

Kaudesta 2006-07 lähtien SM-liigassa päävalmentaja toiminut Virta on ehtinyt nähdä uransa varrella paljon. Kokenut luotsi painottaa, ettei päävalmentajan paikalla voi koskaan vältellä vastuuta, jos peli ei kulje.

– Se on turha kuvitella, että mihinkään paikkaan voi mennä huokailemaan, että siellä saa olla rauhassa, jos menee huonosti. Sellaista kaupunkia et löydä, Virta painottaa.

Miten Pekka Virran ja SaiPan neuvottelut etenivät ja mikä sai mestariluotsin valitsemaan Lappeenrannan? Katso Virran koko haastattelu pääkuvan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja